DSP Alba oferă recomandări cetăţenilor pentru aceste zile

4 iulie 2012 15:410 comments

Ţinând cont că zilele de joi şi de vineri se anunţă unele fierbinţi la propriu, cu temperaturi frecvente de 38-39 de grade Celsius la umbră, reprezentanţii DSP Alba recomandă cetăţenilor să-şi ia măsuri de precauţie pentru aceste zile. În perioadele de caniculă, au precizat medicii de la DSP Alba, este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. De asemenea, este recomandată evitarea expunerii la soare, între orele 11:00-18:00. Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Totodată, nu trebuie consumat alcool, nici măcar bere sau vin, pentru că aceste băuturi favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
În plus, este recomandată evitarea consumului în exces a băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com