Educaţie prin sport la Penitenciarul Aiud

16 mai 2013 13:260 comments

Practicarea activităţilor sportive de către deţinuţi contribuie la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor şi a adversarului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile.
În multe penitenciare din ţară şi din lume sunt amenajate săli de forţă, ca mijloace de educaţie non-formală a persoanelor private de libertate. Antrenamentele vizează atât păstrarea unui tonus muscular adecvat prestării unor munci, cât şi asumarea de către practicanţi a unei discipline care conduce şi la respectarea regulamentelor interne. Astfel, abaterile disciplinare comise de deţinuţi care frecventează sala de forţă sunt rare. PenitenciarAiud
Din considerentele menţionate, Penitenciarul Aiud, prin Serviciul educaţie şi asistenţă psihosocială va organiza duminică, 19 mai, începând cu ora 10, o0 competiţie de powerlifting adresată persoanelor private de libertate custodiate. Powerlifting-ul este considerat cel mai reprezentativ sport de forţă şi constă în trei probe: „împins din culcat”, genuflexiuni şi „îndreptări”. Manifestarea se află la a treia ediţie iar în organizarea acesteia o contribuţie esenţială o are Federaţia Română de Powerlifting cu sediul în Alba Iulia, reprezentată de domnul antrenor Ioan Frăţilă, în calitate de preşedinte şi domnul Ovidiu Pănăzan, secretar general al Federaţiei şi un performer al acestei discipline sportive, persoane de la care participanţii vor avea ce învăţa atât din punct de vedere sportiv cât şi uman.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com