Elevul Lucian Nicolae din Sebeş şi-a lansat prima carte

29 octombrie 2012 18:130 comments

În urmă cu câteva zile, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeş a găzduit lansarea volumului „Chinul sincerităţii”. Alături de tânărul scriitor, care este elev în an terminal la prestigiosul Colegiu Naţional „Lucian Blaga” a venit multă lume: familia, prieteni, colegi, dar şi profesori de la liceu. Autorul şi cartea sa au fost prezentate de poeta Maria Cornelia Postescu, de criticul literar Monica Grosu şi de scriitorul Ioan Kamla.
Monica Grosu a disecat cartea, făcând o fragmentare a volumului şi prezentându-i structura. Maria Cornelia Postescu s-a axat mai mult pe partea literară, descriind mesajul din spatele cuvintelor, iar Ioan Kamla a explicat şi exemplificat anumite fragmente din partea de dialoguri a cărţii numită „Despre suflet”.
Foştii colegi ai lui Lucian Nicolae de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” au a făcut o surpriză: au realizat un Power Point folosind poze cu autorul cărţii „Chinul sincerităţii”.
Lucian Nicolae îşi prezintă singur primul său volum de proză: „În carte, prezint o lume mizeră, o lume faţă de care suntem cu toţii reticenţi însă căreia nu îi putem nega existenţa. Din aceasta lume fac parte persoane pe care le vedem zilnic pe stradă, trecem pe lângă ele şi încercăm să le uităm, pentru că, să fim serioşi, ce ar putea fi interesant la ele? Mie, totuşi, un om cu o poveste mi se pare îndeajuns de interesant, aşa că am încercat să o speculez, fără să ştiu niciodată dacă sunt sau nu aproape de adevăr. Totul, în carte, este ficţiune, însă mizeria, oamenii, şi adevărul credinţelor prezentate mă tem că nu pot fi negate de nimeni.
În partea a doua am vrut să îmi explic diferite lucruri cum ar fi gândul… După gând, urmează schiţarea sufletului cu ajutorul acestuia, iar după suflet urmează cunoaşterea. ultimul dialog vorbeşte despre raţiune, încercând să afle individualitatea fiecăruia în raport cu ideile sale şi ale celorlalţi.
Aceasta este prima carte pe care am scris-o, cumva, din întâmplare: multe părţi nu au fost gândite pentru a fi publicate, ci au reprezentat mai mult un exerciţiu, dar, în cele din urmă un exerciţiu care mie mi s-a părut mulţumitor”.
Lucian Nicolae s-a născut la 3 noiembrie 1993 la Calafat, în judeţul Dolj. Lecturile copilăriei au venit repede, la început au fost cărţile cu Harry Potter, celebrul vrăjitor. „Cărţile cu Harry Potter m-au făcut să îmi doresc să citesc mai mult. Între timp, mă decisesem să încerc şi eu să scriu o carte şi cred că de aici chestia mea pentru literatură. Am rămas cu ea de atunci, nu ştiu de ce, nu ştiu cum, dar din fericire încă mă ţine…”, afirmă Lucian Nicolae.
Iulian Brok

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com