Femeie de afaceri din Alba cercetată de DIICOT, eliberată de Tribunalul Mureş

18 iunie 2012 15:560 comments

Adriana Moldovan (44 ani), femeia de afaceri din Alba Iulia, arestată în 10 mai 2012 de judecătorii de la Tribunalul Mureş, alături de alte două persoane, pentru infracţiuni economice, a fost eliberată. Decizia de liberare sub control judiciar a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Mureş şi nu este defintivă. Tribunalul Mureş a decis ca Adriana Moldovan să fie cercetată în stare de libertate, dar cu anumite condiţii: „Inculpata MOLDOVAN ADRIANA CRISTINA va respecta următoarele obligaţii:
– să nu depăşească limita teritorială a judeţului Alba decât cu încuviinţarea expresă şi prealabilă a instanţei, respectiv a Tribunalului Mureş;
– să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;
– să se prezinte la Poliţia Municipiului Alba Iulia (organ de poliţie desemnat cu supravegherea), conform programului ce va fi întocmit sau ori de câte ori este chemată;
– să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Tribunalului Mureş;
– să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme”, se arată în minuta instanţei mureşene.
În acelaşi timp, Adriana Moldovan a primit interdicţia de a se apropia sau de a lua legătura cu 41 de persoane care au legătură cu dosarul în care a fost arestată.
Adriana Moldovan a fost reţinută după o acţiune DIICOT Târgu Mureş din 10 mai, ce a vizat membrii unei grupări specializate în activităţi infracţionale din sfera marii criminalităţi economico-financiare. O parte dintre aceştia au fost prinşi în flagrant după ce au ridicat din sediul unei bănci o importantă sumă de bani, provenită din evaziune fiscală şi spălare de bani. În fanţa instenţei de judecată au ajuns cu propunere de arestare preventivă şase persoane, dintre care trei au fost arestate preventiv.
Adriana Cristina Moldovan, în vârstă de 44 de ani, este administrator şi asociat la societatea Stone Company SRL Ciugud. Firma a fost înfiinţată în 2004 şi are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al deşeurilor. Alături de aceasta, în dosar mai este cercetat şi concubinul său, Alexandru Cozma. Cozma a fost şi el reţinut de procurori însă judecătorii nu i-au dat mandat, astfel că este cercetat în stare de libertate.
„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2011 şi până în prezent, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora au fost virate peste 12 milioane lei (aproximativ 2 milioane de euro), care proveneau din conturile bancare a 45 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş).
Documentele justificative pe baza cărora au fost dispuse aceste operaţiuni bancare erau facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi de tip fantomă. Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive erau virate succesiv prin mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membrii grupării. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul“, se arată în comunicatul procurorilor DIICOT.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com