Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Cugir

11 iulie 2013 14:132 comments

dansPrimăria Oraşului Cugir se pregăteste pentru Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare, care va avea loc în perioada 22-25 august, în Poiana cu Goruni de la marginea de vest a localităţii Vinerea.
Festivalul este organizat cu fonduri europene, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5. Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, domeniul major de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
Aflat la a doua ediţie în cadrul proiectului, evenimentul a mai fost organizat şi acum trei ani cu fonduri de la bugetul local, bucurându-se până in prezent de o participare numeroasa atât a cugirenilor şi vinerenilor, cât şi a iubitorilor de folclor din intreg judeţul şi nu numai.Anul acesta organizatorii au pregătit o mică surpriză, prin invitarea la festival a unor ansambluri străine, din Germania (din oraşul înfrăţit Wasserburg) şi din Grecia.
Pe scenă se vor afla următoarele grupuri folcorice: Câmpul Pâinii, Augustin Bena (Alba Iulia), Săpânţa (Maramureş), Izvorul Almaşan (Almaşu Mare), Germisara (Geoagiu), Mărţişorul şi ansamblul Miercurea Sibiului.
Cei care îndrăgesc dansurile greceşti, îi vor revedea pe tinerii din ansamblul Eftimos, care au mai fost prezenţi la Cugir.
Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la cugir îşi va deschide porţile joi, 22 august, cu o preselecţie pentru concursul de tinere talente, cei selectaţi având şansa de a interpreta pe scena festivalului, în cadrul Galei Laureaţilor din ultima zi a festivalului. Nu vor lipsi din program jocurile sportive tradiţionale, parada portului popular, focul de tabără şi jongleriile cu focuri. Serile vor fi încheiate cu muzică pop rock, în interpretarea formaţiei germane Just Duty Free, şi a celor locale Millenium C şi Equinoxe
Proiectul Festivalul naţional de dansuri şi tradiţii populare-Cugir are o valoare de aproape 1.000.000 lei din care administraţia locală suportă din bugetul local cheltuielile neeligibile, reprezentând 2% din valoarea totală. Obiectivul proiectului este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com