Final pentru actualul parlament judeţean

24 mai 2012 16:010 comments

Joi, 24 mai 2012, ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Alba în mandatul 2008-2012. Toate cele 17 puncte de pe ordinea de zi au fost votate pe bandă rulantă, dar mai interesante decât votul au fost amabilităţile şi schimbul de replici dintre reprezentanţii Opoziţiei (PNL şi PSD) şi cei ai Puterii (PDL). Şedinţa a fost prezidată de Ion Dumitrel, preşedinte, şi cei doi vicepreşedinţi, Alin Cucui şi Sorin Bumb.
Ion Dumitrel: „Pentru mine va rămâne cel mai bun consiliu judeţean din 2000 până acum… Eu sper că stilul de a face „politică” (cu ghilimele pentru că noi am făcut administraţie, mai puţin politică) şi din viitorul consiliu să fie la fel, să abordeze problema la fel cum s-a făcut până acum, ca să putem să nu fim înjuraţi de oameni”.
Gheorghe Iviniş, PDL (fost PSD): „Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi avut un comportament civilizat, deosebit faţă de alte mandate. Mă bucur că a luat sfârşit acest mandat pentru că pierdeam un consilier judeţean: amicul meu Simion Creţu, care dacă mai durau încă o lună şedinţele CJ, mânca microfonul de tot. Aşa s-a topit plasticul. Asta înseamnă activitate a unui consilier judeţean”.
Simion Creţu, liderul consilierilor PNL: „Consiliul Judeţean a prins o perioadă foarte grea pentru România, în general măsurile care au fost luate pentru descentralizare nu au fost încurajatoare, dar apreciez realizările ca bune (…). Sper ca în continuare în ţara noastră funcţionarii publici să fie trataţi ca funcţionari publici. Noi putem lua decizii politice bune dacă avem la dispoziţie documentaţie bine întocmită şi funcţionari publici bine pregătiţi, protejaţi şi cu o anumită autonomie. Decât un funcţionar public supus, mai bine un funcţionar corect, care spune lucrurile”.
Ioan Dîrzu, liderul consilierilor PSD: „Cred că a fost o colaborare bună în aceşti 4 ani. Eu sunt obişnuit în mediul privat să nu fiu mulţumit cu rezultatele obţinute. Cred că trebuie să fim mai atenţi la banii publici, la modul cum se cheltuiesc banii publici, de asemenea fiecare proiect în parte trebuie aprofundat din punct de vedere juridic”.
Eugen Popa (PSD), are 66 de ani, fiind decanul de vârstă din Consiliul Judeţean: „În general, cred că am găsit soluţiile cele mai bune pentru ca judeţul nostru să cunoască o dezvoltare echilibrată”. Eugen Popa a fost preşedinte al CJ Alba în perioada 2002-2004.
La sfârşit, consilierii s-au îmbrăţişat, şi-au dat mâna, ca nişte veritabili prieteni. În 10 iunie 2012 vor avea loc alegerile locale, care vor da o altă structură a CJ Alba: 32 de consilieri, un preşedinte, doi vicepreşedinţi.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com