Finanţare AFCN pentru Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba

20 martie 2012 15:540 comments

În urma concursului de proiecte culturale din sesiunea de finanţare a A.F.C.N. III/2012, pentru aria Patrimoniu Imaterial, Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba a obţinut o finanţare în valoare de 36.450 lei, pentru proiectul „Veste-n ţară ni s-o datu” – Colinde din Transilvania. Proiectul a fost iniţiat de Serviciul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, din cadrul instituţiei de cultură judeţeană, urmând să fie implementat în perioada 2 aprilie 2012 – 30 septembrie 2012. Proiectul constă în realizarea unui volum ce va cuprinde colinde laice şi religioase din judeţul Alba şi un CD audio, cu cele mai reprezentative grupuri de colindatori din judetul Alba.
Promovarea proiectului finanţat de A.F.C.N. se va realiza prin intermediul Festivalului de colinde, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeş, Centrul Cultural Lucian Blaga Sebes, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba, Asociaţia Prietenii Muzeului Unirii, Radio Cluj şi TVR Cluj.
„Cartea se doreşte a fi un instrument de lucru, un ajutor pentru elevii claselor de canto popular şi muzică tradiţională al Şcolilor de Artă şi Liceelor de Muzică”, a precizat coordonatorul proiectului cultural, Marinela Baba.
Serviciul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, din cadrul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba nu este la prima finanţare obţinută de la AFCN. În toamna anului trecut, a fost implementat cu succes proiectul cultural “Nunta în Transilvania”.
Octavian Popescu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com