Finanțele din Alba suspectează evaziuni fiscale de peste 37 de milioane de lei

31 ianuarie 2013 15:250 comments

Potrivit unui raport în 2012, afinantectivitatea de Inspecție Fiscală Alba a stabilit suplimentar pentru bugetul general consolidat al statului obligaţii de plată de 56,9 milioane lei. Pentru posibile prejudicii aduse bugetului de stat în valoare de 37 de milioane de lei, 47 de dosare au fost înaintate instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.
În anul 2012, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Alba, prin Activitatea de Inspecţie Fiscală, a efectuat un număr de 1.833 acţiuni de control:
832 inspecţii fiscale, 600 controale inopinate, 155 controale încrucișate și 246 cercetări la faţa locului. Rezultatele inspecţiilor fiscale s-au concretizat în stabilirea unor venituri suplimentare pentru bugetele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă totală de 56,925 milioane lei.
Pentru abaterile şi deficienţele constatate, organele de inspecţie fiscală au aplicat 210 amenzi contravenţionale în sumă totală de 284 mii lei.
Pentru prejudicii (prezumtive) create bugetelor administrate de ANAF, în sumă totală de 37,346 milioane de lei, DGFP Alba-Activitatea de Inspectie Fiscala a înaintat 47 cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.
De asemenea, în cursul anului 2012, inspectorii fiscali au soluţionat 1047 de deconturi pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare totală de 67,8 milioane lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de 7 milioane lei.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com