Florin Roman: Ion Dumitrel e rupt de realitate, investitorii nu discută cu el

11 martie 2012 16:560 comments

Ion Dumitrel, aşa cum a spus-o chiar dânsul, nu are legătură cu investiţia Bosch de la Blaj. Investitorii au ales, fără nici o legătură cu dl Dumitrel, să vină în Alba. Sunt cuvintele lui Dumitrel. E o pură întâmplare pentru judeţul nostru că a venit Bosch. Nici un efort realizat de domnul Dumitrel nu a făcut ca Bosch să vină la Blaj sau să aleagă să se extindă aici. Dumitrel repetă de ani de zile că el, ca preşedinte de Consilu Judeţean, NU are nicio legătură şi nicio treabă cu investiţiile din Alba. E vorba de Dumitrel care a „prezidat” 8 ani ca să ne aducă la cele mai mari cifre de şomaj din Ardeal.
De fapt acum, în 2012, domnul Dumitrel e complet depăşit de situaţia de la Blaj şi nu o recunoaşte – şi îi cam tremură vocea când vine vorba de subiect. Pentru că prietenii şi colegii lui Dumitrel din PDL trag sforile la Bucureşti şi la Cluj pentru ca investiţia Bosch să meargă spre Cluj, spre Boc şi prietenii săi. Dumitrel este dependent de PDL care vrea să ia investiţia Bosch de la Blaj şi să o mute la Cluj, ca să acopere dezastrul plecării Nokia. Dumitrel nu poate spune nimic şi evită public subiectul pentru că e supus partidului său până la capăt. „PDL îmi e mai aproape ca familia mea” – sunt cuvintele spuse recent chiar de Dumitrel.
Deşi au anunţat repede, „pe picior”, că Bosch va începe lucrările la Blaj, domnul Dumitrel şi primarul Rotar, fac mai degrabă gesturi electorale. Ei ştiu că lucrurile nu sunt bătute în cuie cu extinderea Bosch şi că investiţia e realmente în pericol. Conferinţa de presă organizată de aceştia săptămâna trecută e mai mult apă de ploaie. Şi e o dovadă de disperare pentru că aceşti doi oameni sunt singuri şi n-au nici o legătură reală şi consistentă cu investitorul.
Dumitrel şi Rotar pot să anunţe în conferinţe de presă investiţii şi să mimeze preocupare dar nu e loc de minciună. Se agaţă înainte de alegeri de imaginea unei firme renumite, deşi ei nu au făcut mai nimic pentru a negocia şi pentru a convinge investitori să vină în judeţul Alba. Avem nevoie de investiţia Bosch la Blaj dar cu nişte oameni nepricepuţi la conducere ca Dumitrel şi Rotar riscăm să pierdem nu doar această investiţie, dar şi pe altele, aşa cum s-a întâmplat în trecut!
Blajul a pierdut sub mandatul lui Rotar intreprinderea StratusMob, Bergenbier şi Fabrica de malţ! Blajul are un şomaj mai mare decât cel de pe judeţ: ceea ce, să recunoaştem, e o mare-mare contraperformanţă. Domnul Rotar încearcă să ascundă printre cifre realitatea: şomajul e mare în Blaj şi nu poţi să dai vina pe populaţie pentru asta.
Pentru 2012 nu mai vrem un preşedinte de Consiliu Judeţean – „marionetă”, rupt de oameni, nu mai vrem un preşedinte de carton la CJ. Vrem viziune, investiţii, un om capabil să discute cu marii industriaşi şi mai ales vrem muncă şi „de muncă” zi de zi în interesul oamenilor din Alba. Un om care să fie aproape de oameni prin munca pe care o depune pentru judeţ. A trecut vremea preşedinţilor de „judeţ” care se scuză şi atât. E timpul unui preşedinte care are experienţa negocierilor serioase cu investitorii de calibru.
Florin Roman, vicepreşedinte PNl Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com