Fostul şef al ANOFM, Silviu Bian, îşi află sentinţa

22 mai 2012 15:380 comments

Judecătorii Tribunalului Bucureşti se vor pronunţa în 23 mai în dosarul în care fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, este acuzat că a primit peste 270.000 de euro de la opt angajaţi din cadrul unor proiecte.
Tribunalul Bucureşti a încheiat în 8 mai cercetarea judecătorească în dosarul în care Silviu Bian, Cristache Ristea şi Alexandra Maria Ţichindelean sunt judecaţi pentru luare de mită şi complicitate la această faptă. Instanţa a amânat pronunţarea în această cauză pentru data de 23 mai.
În decembrie 2011, în faţa instanţei, fostul şef al ANOFM a recunoscut că a primit două tranşe de bani, în septembrie şi în octombrie 2011, de la Cristache Ristea, dar a precizat că sumele nu reprezentau o mită sau un folos necuvenit, ci “ajutor pentru campania electorală proprie”. Cristache Ristea, directorul executiv al Centrului de Formare Profesională a Personalului ANOFM, a declarat că banii pentru Silviu Bian veneau de la angajaţi lunar, în plicuri pe care erau trecute sumele date, arătând că totul s-a făcut la cererea fostului şef al ANOFM. În 9 noiembrie 2011, Silviu Bian a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, în formă continuată. Silviu Bian a fost eliberat în 7 februarie 2012, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti.
Procurorii au pus sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului preşedinte al ANOFM, în vederea despăgubirii persoanelor prejudiciate. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com