FOTO: Ziua pământului la Grădiniţa cu Program Normal Vinerea Cugir

29 aprilie 2013 12:170 comments

Fotografie2563În data de 22 aprilie, preşcolarii celor trei grupe ale grădiniţei au sărbătorit Ziua Pământului ca în fiecare an, prin desene pe astfalt pe tema dată în centrul localităţii Vinerea. Astfel, circulaţia în Piaţa localităţii a fost deviată deoarece micii artişti şi-au dovedit îndemânarea.
Am desenat cu toţii un cerc mare care reprezintă pământul, apoi fiecare copil după îndemânarea lui a desenat câte o floare, un fluture, grădiniţa noastră, trenuleţul copiilor fericiţi de pe pământ, dorind să spună prin desenele lor nevinovate, la fel ca şi sufletele lor că şi pământul trebuie ocrotit şi îngrijit, trebuie să păstrăm
curăţenia şi să fim buni ecologişti.
Preşcolarii nivelului I, alături de doamnele educatoare, prof. Nicoletta Huştiuc, educatoare la grupa mică Albinuţele şi prof. Anişoara Filimon, educatoare la grupa mijlocie Piticii, s-au întrecut în a desena şi colora cu cretă ceva care să atenţioneze pe toţi cei din jur de faptul că trebuie să fie mai atenţi cu pământul, cu ocrotirea lui, să nu mai arunce hârtii pe jos, sau dacă văd gunoaie să atenţioneze pe cei din jur sau chiar să le ridice ei înşişi să le arunce.
La finalul activităţii copii au primit aprecieri şi de la cetăţenii din localitate, fapt ce ne-a făcut să considerăm că am atins scopul propus, ba chiar unii bunici s-au antrenat în a-şi ajuta nepoţii, fiind în trecere, s-au oprit câteva momente pentru a desena şi ei. Copii au fost răsplătiţi cu stimulente reprezentând pământul fericit şi bomboane, apoi s-au retras în curtea grădiniţei unde s-au jucat în voie jocuri la aparatele din curtea grădiniţei.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com