Fundaţia Kronospan continuă Proiectul de protecţia mediului „Mereu Verde”

1 mai 2012 14:000 comments

Fundaţia Kronospan a luat fiinţă pentru a prelua şi dezvolta programele de responsabilitate socială susţinute până în prezent de compania Kronospan. Obiectivul nostru este de a ne implica în mod activ pentru a crea programe şi activităţi care sprijină dezvoltarea socială, economică şi culturală a comunităţilor locale în care ne desfăşurăm activitatea, ţinând seama de valorile care ne definesc şi pe care le promovăm constant – respect, integritate, excelenţă.
Protecţia mediului este una dintre preocuparile noastre fundamentale, fiind conştienţi de necesitatea respectării principiului de satisfacere a nevoilor prezentului fără a compromite posibilitatea generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi. Credem cu tărie că fiecare dintre noi trebuie să se implice în acţiuni menite să protejeze mediul în care trăim. Protecţia mediului şi dezvoltarea sustenabilă ar trebui să fie parte integrantă din moştenirea pe care o lăsăm copiilor noştri, parte din educaţia pe care o primesc, nu doar un concept abstract.
Proiectul “Mereu Verde” a debutat în anul 2008 sub sloganul “Plantăm viitorul împreună!”, având ca obiectiv desfăşurarea periodică de activităţi de împădurire şi ecologizare, cu implicarea atât a autorităţilor locale şi naţionale, cât şi a partenerilor sociali (instituţii de învăţământ, ONG-uri etc.). Scopul principal al proiectului îl reprezintă responsabilizarea comunităţilor locale în general şi a a tinerilor în special, către păstrarea unui mediu curat.
Până acum, Proiectul “Mereu Verde” a însemnat:
plantarea a peste 100.000 de puieţi;
peste 100 de hectare de teren curăţate prin activităţi de ecologizare;
peste 300 de tone de deşeuri adunate în cadrul activităţilor de ecologizare;
peste 1500 de voluntari implicaţi în toate activităţile.
În anul 2011, am reunit sub sloganul „Săptămâna curăţeniei” toate instituţiile de învăţământ din Municipiul Sebeş. Cei aproape 1000 de elevi care au desfăşurat acţiuni de curăţenie în Sebeş şi în împrejurimi, au dat un exemplu întregii comunităţi în legătură cu necesitatea de a păstra un mediu curat. În fiecare zi copiii s-au întâlnit cu reprezentanţii companiei Kronospan, care le-au prezentat acţiunile întreprinse de companie pentru protecţia mediului şi au beneficiat de scurte lecţii deschise despre necesitatea de a respecta şi păstra curat mediul înconjurător.
Cu sprijinul voluntarilor, am organizat activităţi periodice de ecologizare în următoarele zone: Râpa Roşie şi râul Recaş, în jurul lacului de acumulare Oaşa, Valea Frumoasei, în zona Fântâna Împăratului – Alunei.
O altă dimensiune importantă a Proiectului Mereu Verde este aceea prin care compania Kronospan sprijină şi promovează un management sustenabil al pădurilor. De la debutul proiectului până în prezent, Kronospan a susţinut în fiecare primăvară ample acţiuni de împădurire. Având concursul autorităţilor locale şi cu ajutorul voluntarilor noştri, în anul 2011 s-au împădurit 5 ha de teren în Braşov, în zona Zănoaga şi alte 5 ha la Sebeş, în zona Cărari.
Fundaţia Kronospan continuă Proiectul „Mereu Verde” şi, în această primăvară, organizează două activităţi de amploare:
Braşov – vom planta 200 de magnolii în parcurile din Braşov
Sebeş – vom reabilita parcul Spitalul Municipal Sebeş
La Braşov ne-am alăturat proiectului „Braşov – Capitala magnoliilor” iniţiat de Fundaţia Transilvania Expres şi, în data de 4 aprilie 2012, echipele de voluntari colaboratori ai Fundaţiei Kronospan vor planta 200 de magnolii în parcurile din oraş, în zona Răcădău. Întrucât dorim să motivăm şi să conştientizăm tinerii cu privire la importanţa protecţiei mediului, vom implica în acest proiect elevii Liceului de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch” şi membri ai AIESEC Braşov.
Dorim să aducem un strop de bucurie în sufletele pacienţilor Spitalului Municipal Sebeş şi, pentru a le oferi un spaţiu plăcut de recreere, vom amenaja parcul din curtea spitalului. Specialiştii Direcţiei Silvice Alba, au plantat deja peste 200 de arbori ornamentali, urmând ca spaţiul să fie amenajat în totalitate şi dat în folosinţă în cel mai scurt timp.
Dr. Oana Bodea, Director Fundaţia Kronospan: „Unul dintre obiectivele principale ale Proiectului Mereu Verde este responsabilizarea tinerilor către păstrarea unui mediu curat şi conştientizarea acestora cu privire la importanţa pe care o are fiecare gest pe care îl fac pentru a contribui la aceast deziderat. Ne dorim să participăm astfel la crearea unor generaţii viitoare responsabile faţă de mediul înconjurător şi vom continua activităţile pe care le desfăşurăm în această direcţie”.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com