Gruppo Gherardi şi-a declarat intenţia de intra pe piaţa românească a restaurărilor

26 iunie 2012 14:460 comments

Câţiva reprezentanţi ai Gruppo Gherardi, cea mai mare firmă din domeniul restaurărilor în Italia, s-au aflat marţi, 26 iunie, la Alba Iulia. Andrea Gherardi – unul din administratorii Gruppo Gherardi, Antonio Asta – inginer, director tehnic al firmei, însoţiţi de câţiva colegi, au vizitat marţi Alba Iulia, privind cu ochi de specialist modul cum s-au făcut restaurările din Cetatea Alba Iulia.
În acest moment, Gruppul Gherardi derulează lucrări de restaurare la celebrul Coloseum roman, unul din cele mai impresionante monumente din Roma.
După ce a vizitat Cetatea, inginerul Antonio Asta a declarat: „Cetatea este foarte frumoasă, dar restaurările făcute o pun în valoare doar din punct de vedere turistic, ca şi atracţie turistică. Se puteau face alte alegeri, se puteau pune în valoare şi trasee turistice şi istoria romană.
În ceea ce priveşte Poarta de Sud a castrului roman, dacă nu găseşti schiţe după care să te inspiri, dacă nu găseşti materiale originale, mai bine laşi monumentul decât să construieşti ceva ce arată ca un fals”.
Gruppo Gherardi are un venit anual de 30 milioane euro anual. Acum compania vrea să se extindă pe piaţa românească a restaurărilor istorice. Vor să vină în România şi la Alba Iulia şi pentru un motiv mai special: aici, la Alba Iulia, o celebră legiune romană, Legiunea a XIII-a Gemina, şi-a stabilit cartierul general, fiind cartiruită pe toată perioada prezenţei romane în Dacia. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com