ICCJ va da verdictul în cazul fostului procuror Ioan Berghezan

10 aprilie 2012 14:580 comments

În 24 aprilie, ICCJ va da o sentinţă în cazul fostului procuror Ioan Berghezan, din Alba Iulia, judecat pentru că ar fi pretins 40.000 de euro pentru a interveni pe lângă colegi magistraţi, în sensul de a fi ridicată o măsură preventivă, astfel încât un condamnat să poată pleca în Germania.
Fostul procuror Ioan Berghezan, acuzat de trafic de influenţă, şi avocaţii acestuia au cerut luni judecătorilor Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie (ICCJ), achitarea magistratului pentru faptele imputate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), considerînd că acestea nu există, întrucât ar lipsi elementele materiale ale infracţiunii de trafic de influenţă.
În 10 aprilie 2008, procurorul Ioan Berghezan, de la Parchetul Curţii de Apel Alba-Iulia, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Braşov pentru trafic de influenţă, el fiind acuzat că a primit eşalonat 40.000 de euro, promiţând că va interveni pentru ca unui condamnat să i se ridice interdicţia de a părăsi ţara.
Procurorii DNA susţin că, în perioada mai-iunie 2006, Berghezan, “pe fondul demersurilor judiciare efectuate de către denunţător pentru aprobarea cererii de suspendare temporară a măsurii limitării dreptului la liberă circulaţie în străinătate, ce formau obiectul unui dosar al Tribunalului Alba, a pretins şi primit în mod eşalonat suma totală de 40.000 euro”. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com