În 28 iunie, fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, îşi află sentinţa

20 iunie 2012 16:310 comments

Curtea de Apel Târgu Mureş a finalizat judecarea dosarului de corupţie în care sunt inculpaţi fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, şi fostul director general al DGFP Alba, Ştefan Anghel Bogin. Cauza a rămas în pronunţare.
Judecătorii au stabilit ca pronunţarea sentinţei să aibă loc în data de 28 iunie 2012. Dosarul a fost strămutat la Târgu Mureş, de la Curtea de Apel Alba Iulia, la solicitarea avocatei Doina Scutea. Soluţia instanţei nu va fi definitivă şi va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Judecarea dosarului la instanţa de fond a durat mai mult de 1 an de zile. Au fost audiaţi mai mulţi martori, majoritatea de la DGFP Alba. Judecătorii au respins cererile inculpaţilor privind realizarea unui raport de expertiză al interceptărilor telefonice realizate de procurori şi transcrierea şi depunerea la dosar a unor convorbiri ambientale. Pe lângă Scutea şi Bogin, au mai fost trimişi în judecată un om de afaceri şi doi foşti ofiţeri de informaţii. Cei cinci au stat cinci zile în arest preventiv la începutul urmăririi penale. (S.P.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com