În Alba, 659 de profesori concurează pentru 443 de posturi

8 mai 2012 14:571 comment

Dascălii care îşi doresc un loc la catedră începând din toamna acestui an au intrat în examene. Noutatea este că aceştia sunt nevoiţi să susţină şi un examen practic, adică o lecţie deschisă, ce va fi notată de comisii şi fără de care candidaţii nu vor putea intra la proba scrisă.
În Alba există 443 de posturi vacante, dintre care 73 de catedre rezervate pentru care vor susţine examene 659 de dascăli. Cele mai multe posturi sunt pentru nivelul de învăţământ gimnazial (173), apoi cel liceal (116), pe locul trei situându-se cel primar (85), dar există posturi şi pentru nivelul preşcolar, pentru cluburi sportive şcolare, centre de documentare şi informare sau pentru învăţământul special.
În perioada 2 mai – 8 iunie, se vor desfăşura probele practice şi orale, respectiv inspecţiile speciale la clasă. Pe 2 august va avea loc proba scrisă şi afişarea graficului de repartizare, rezultatele urmând a fi făcute publice cel târziu pe 6 august. În zilele de 6 şi 7 august vor putea fi depuse contestaţiile, iar pe 9 august vor fi afişate rezultatele finale. Sorin Poparadu

1 Comment

  • raluca arsenie

    Si daca a inceput examenul, au inceput si “ghidusiile” din partea ISJ la concursul pentru ocuparea posturilor didactice – 2012. de exemplu la Liceul teoretic Teius, proba practica din 21.05.2012 s-a transformat in inspectie la clasa, anuntata cu o zi inainte de sustinerea probei… in conditiile in care calendarul concursului era afisat din 28.03, iar inscrierea si avizarea candidatilor s-a facutpana in 28.04 – seriozitate maxima pentru selectarea celui mai bun! (oare?!)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com