În organizarea ADR Centru>Presa va vizita 4 investiţi realizate din fonduri Regio în Mureş

11 noiembrie 2012 13:290 comments

Sorin Poparadu

Luni, 12 noiembrie 2012, , jurnaliştii din Regiunea Centru vor vedea la fața locului rezultatele a trei proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional în județul Mureş.
Evenimentul va demara printr-o conferință de presă în Sala Mică de Şedințe din sediul Consiliului Județean Mureş, în cadrul căreia vor fi prezentate informații despre stadiul proiectelor contractate prin Programul Regio în Regiunea Centru şi, în special, despre cele 78 de proiecte contractate în județul Mureş, din cele 242 proiecte depuse. În plus, încă 5 cereri de finanțare mureşene se vor contracta în curând, ridicând astfel suma nerambursabilă atrasă în acest județ la circa 88 milioane euro.
Pentru exemplificarea concreta a proiectelor, ADR Centru a organizat vizitarea a patru proiecte contractate, depuse de către Consiliul Județean Mureş, Primăria municipiului Târgu Mureş, de Asociația Amicus, precum şi de o societate comercială din municipiul reşedință a județului. Proiectele vizitate sunt finanțate din bugetul Programul Operațional Regional, prin următoarele Domenii majore de intervenție: DMI 3.1, care urmăreşte îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate; DMI 1.1, care vizează investițiile pentru dezvoltarea polilor de dezvoltare urbană, cum este municipiul Târgu Mureş; DMI 3.2, care vizează infrastructura serviciilor sociale; precum şi prin DMI 4.1, care sprijină dezvoltarea mediului de afaceri local şi regional.
În cadrul reuniunii de la sediul Consiliului Județean Mureş, unde vor fi prezentate proiectele finanțate de programul REGIO având ca beneficiar această instituție a administrației publice locale, dar şi elementele Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al Primăriei municipiului Târgu Mureş, participanții la vizita cu presa se vor deplasa la proiectele propuse, ale căror fişe sintetice sunt ataşate. Astfel, presa poate constata la fața locului stadiul şi impactul investițiilor realizate la sistemul de monitorizare publică din municipiul reşedință de județ, dar şi la Policlinica Spitalului Clinic județean. Pe lângă prezentările de mare efect ale acestor dotări moderne, vor fi vizitate un centru de afaceri modern, precum şi Căminul de bătrâni din comuna Ceuaşu de Câmpie.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com