Încă un contract de sute de mii de euro dat unei firme de partid

26 aprilie 2012 00:030 comments

Actuala administraţie portocalie a municipiului Alba Iulia nu face decât să dovedească, în fiecare zi, un dispreţ total faţă de cheltuirea banului public. Un dispreţ dublat de cadourile făcute clientelei politice, abil mascate prin contracte şi licitaţii trucate. Şi nu vorbim de sume nesemnificative ci de sute de mii de euro, iar în unele cazuri de milioane de euro.
Vreau să semnalez încă un caz în care banii publici sunt direcţionaţi către firmele de partid. În acest an, administraţia locală din Alba Iulia a semnat un contract de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie cu o firmă din Ploieşti, Coral Impex, pentru o perioadă de cinci ani. Valoarea contractului este de 950.000 de lei anual. Adică 220.000 de euro. Nu discutăm despre necesitatea unei asemenea activităţi ci despre sumă şi modul în care a fost dat contractul.
În primul rând, valoarea contractului este imensă. Spre comparaţie, municipalitatea din Cluj-Napoca plăteşte 230.000 de euro pentru aceleaşi acţiuni de deratizare şi dezinsecţie. Culmea că dă bani aceleiaşi firme. În condiţiile în care Clujul este de vreo cinci ori mai mare ca Alba Iulia. Mai pe româneşte, în cazul nostru contractul a fost umflat bine pentru ca prietenii de partid să încaseze nişte bani frumoşi fără să facă nimic.
Dincolo de faptul că acest contract a fost dat unei firme apropiate PD-L, unii consilieri locali au votat hotărârea, deşi ar fi trebuit să se abţină. Este vorba despre Monica Pop, consilier local PD-L, care are relaţii apropiate cu unul din directorii firmei respective. Ar fi trebuit să se abţină, nu să voteze semnarea contractului cu Coral Impex, pentru că se afla în conflict de interese. De fapt, PD-L ne-a obişnuit cu acest gen de comportament, în dispreţul legii.
Firma care a ”câştigat” licitaţia, Coral Impex, este una abonată la banii primăriilor conduse de PDL. E vorba de sume cuprinse între 220.000 de euro şi 500.000 de euro. ANUAL. Firma din Ploieşti are contracte cu foarte multe primării pedeliste: Ploieşti, Cluj-Napoca, Slatina, Braşov, Târgu-Mureş, Tulcea, Codlea, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea. Banii daţi cadou acestei firme se ridică la peste 5 milioane de euro anual. Pentru că societatea în cauză este unul din sponsorii din 2010 ai PD-L, chiar dacă nu a fost an electoral, iar patronul Coral Impex, un apropiat al lui Vasile Blaga a recunoscut public faptul că este un susţinător al lui Traian Băsescu.
Cerem instituţiilor abilitate să verifice modul în care Coral Impex a câştigat această licitaţie, precum şi incompatibilitatea în momentul votului a consilierului Monica Pop. Vom semnala în continuare aceste derapaje ale administraţiei locale, care înţelege să facă ce vrea cu banii din taxele şi impozitele albaiulienilor.

Călin POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com