Inspectorii DSP Alba, în control

17 martie 2011 00:000 comments

În perioada 08-14 martie, inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Alba au efectuat un număr de 39 de controale în unităţi sanitare, şcolare, alimentaţie publică şi colectivă, desfacere alimente, unităţi industriale şi prestări servicii.
În urma controlului s-au constatat neconformităţi în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare în 13 unităţi, pentru aceste unităţi fiind aplicate 13 avertismente, conform O.G. 2 din 2001.
Neconformităţile constatate de inspectorii DSP Alba au fost următoarele: lipsă cursuri igienă conform OMS 1225/2003 în unităţi de coafură cosmetică, alimentaţie publică şi desfacere alimente; lipsă control medical periodic conform HG 355/2007 la personalul angajat; sistem de încălzire deficitar şi finisaje degradate la două şcoli generale; depozitare necorespunzătoare a alimentelor cu produse de curăţenie în două magazine mixte; lipsă amenajare cameră intimă (vestiar) la o fabrică de îmbrăcăminte; lipsă afişare certificate de dezinfecţie şi etichetare necorespunzătoare la un magazin second-hand. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com