Inspectorul DGFP Alba acuzat de mită, arestat pentru 29 de zile

15 mai 2012 15:080 comments

Marţi, la Tribunalul Alba s-a judecat propunerea formulată de
Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, de arestare preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel, inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Alba, acuzat de săvârşirea infracţiunii luare de mită.
Tribunalul Alba a admis propunerea DNA şi a dispus arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile a inculpatului, începând din 15.05.2012.
Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea a fost atacată cu recurs de către inculpat, recurs ce se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.
Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcţionar cu atribuţii de control la D.G.F.P. Alba, a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro, amplasat într-un complex de locuinţe construit de această firmă în municipiul Cluj-Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să faciliteze efectuarea controlului în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă şi pentru achitarea efectivă a sumei de 438.583 lei cu titlu de TVA.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com