Integrarea persoanelor vulnerabile subiectul unei discuţii la o masă rotundă la CJ Alba

14 mai 2013 14:191 comment

cjSala „Mihai Viteazul” din Palatul Administrativ al municipiului Alba Iulia a fost marţi gazda unei mese rotunde cu tema „Programe locale de integrare socială şi profesională dezvoltate de societatea civilă şi autorităţile locale pentru persoane din grupuri vulnerabile”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ,,Atelier Insert Decor – Serviciul de integrare socio-profesională” cofinanţat de Ambasada Franţei la Bucureşti.
Masa rotundă a fost un prilej pentru prezentarea activităţilor din proiect, dezbateri la temă precum şi o vizită la Atelierul de croitorie şi obiecte decorative amenajat în incinta Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia.
La eveniment au participat membrii Comitetului Judeţean de Analiză a Problemelor Persoanelor cu Handicap, structura de reprezentare la nivel judeţean a instituţiilor şi organizaţiilor care au activităţi şi responsabilităţi în domeniul persoanelor cu handicap. În cadrul evenimentului aceşti au lansat o propunere de colaborare interinstituţională pentru organizarea marşului persoanelor cu handicap „Cursa inimii Cetăţii Alba”, ediţia a VI-a.”
Proiectul Atelier Insert Decor a fost premiat de Ambasada Franţei la Bucureşti în cadrul sesiunii de proiecte sociale 2012 cu suma de 10.000 euro.
Obiectivele proiectului sunt înfiinţarea unui atelier de croitorie pentru persoane din grupuri vulnerabile, organizarea de stagii de practică profesională în cadrul atelierului pentru persoanele cu dificultăţi de angajare pe piaţa muncii din motive de sănătate, lipsa de calificare sau lipsa de cunoştinţe practice, lipsa experienţei de muncă etc. Alt obiectiv este dezvoltarea unei reţele de valorificare a produselor generate în urma activităţilor desfăşurate în atelier, precum şi la domiciliul persoanelor cu dezabilităţi.
Beneficiarii acestui proiect sunt 20 de persoane selectate din următoarele categorii sociale: Tineri peste 16 ani proveniţi din serviciile rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi adulţi beneficiari de servicii şi prestaţii sociale asigurate de Serviciul Public de asistenţă Socială Alba Iulia.
Serviciile acordate sunt: consiliere şi suport profesional, pregătire teoretică şi practică în domeniile croitorie şi decoraţiuni precum şi certificarea competenţelor profesionale în domeniul confecţionării articolelor textile.

1 Comment

  • pensionar sarac

    NU DE MESE ROTUNDE, ARE NEVOIE SOOCIETATEA CI DE lucruri concrete.De 23 ani o tInem in conferinte, mese rotunde expoziti etc si nu facem nimic, tocam bani de pomana.Societate de consum fara a produce ceva concret.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com