Ion Dumitrel: „În Consiliul Judeţean toate partidele sunt la putere, toate decid pentru judeţ”

24 iunie 2012 14:270 comments

Vineri, 22 iunie 2012, Ion Dumitrel fost instalat oficial în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Este al treilea mandat pentru Ion Dumitrel: 2005-2008 – după ce a fost numit de consilierii judeţeni; 2008-2012 – a fost ales în urma unui vot uninominal; 2012 – a fost reales după principiul aceluiaşi vot uninominal majoritar.
Documentul de învestire a preşedintelui Ion Dumitrel a fost semnat de Aureliu Mocan – vicepreşedintele Tribunalului Alba şi de prefectul Dan Coriolan Simedru.
La eveniment au fost prezenţi consilierii judeţeni nou aleşi, oameni politici, oameni din administraţie, cultură: ÎPS Irineu – arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, primarul Mircea Hava, senatorul PDL Alexandru Pereş, deputatul PDL Clement Negruţ, deputatul PDL Corneliu Olar, primarul Gheorghe Rotar (Blaj), primarul Traian Rusu (Ighiu).
Printre cei care au asistat la acest ceremonial simplu s-au mai numărat fostul prefect Ştefan Bardan, prof. Daniel Breaz – rectorul Universităţii Alba Iulia, fostul rector, prof. Moise Achim.
Directorii deconcentratelor şi a unor instituţii finanţate de CJ Alba au fost şi ei de faţă: poetul Aurel Pantea – preşedintele USR filiala Alba-Hunedoara, Matei Drîmbărean – DJCPN Alba, Gabriel Rustoiu – directorul muzeului albaiulian, Dana Zecheru – Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Alba, Nicoleta Coşarcă – managerul Spitalului Judeţean Alba etc. Reprezentanţii Opoziţiei nu au ezitat să-l felicite pe preşedintele Dumitrel: Mihai Nicuşor (PNL), Angelica Mocanu (PNL), Ioan Florea (PSD) ş.a.
Întrebat de situaţia politică din Consiliu, Ion Dumitrel a declarat: „Pot să fie şi USL-ul şi PP-DD-ul şi PDL-ul împreună la Putere pentru judeţul Alba. Eu n-am povestit de 8 ani de zile niciodată că în Consiliul Judeţean există Opoziţie sau la Putere. Am fost toţi împreună şi am discutat împreună proiectele. Deci nu a fost o activitate Putere-Opoziţie în CJ Alba, din punct de vedere politic nu a existat niciodată în aceşti 8 ani de zile. N-am simţit-o eu. În ultimii ani a fost o colaborare foarte bună şi cu colegii din PNL şi cu colegii din PSD care au fost consilieri judeţeni, sunt convins că acelaşi lucru se va întâmpla şi în continuare”.
Întrebat despre obiectivele Consiliului Judeţean în următorii 4 ani, Dumitrel a răspuns că „în primul rând să punem la punct sistemul de sănătate, infrastructura de sănătate şi mă refer la spitale, la tot ce înseamnă acest lucru, dotări şi resurse umane de bună calitate în domeniu, şi continuarea proiectelor culturale pentru tineret pe care le cunoaşteţi şi altele care vor mai veni, şi dezvoltarea în continuare a infrastructurii, care ar trebui să devină ceva obişnuit. Acum 8 ani era un lucru extraordinar să pui un km de asfalt. Acum, în 8 ani, a devenit o normalitate şi doresc să intre în normalitate asfaltarea unui drum sau alimentarea cu apă. Şi să ne ocupăm de alte domenii: sănătate, viaţa omului de zi cu zi”.
Ion Dumitrel a afirmat că şi-ar dori ca pe unul din posturile de vicepreşedinte să ajungă unul din vicepreşedinţii din mandatul 2008-2012, Alin Cucui sau Sorin Bumb („pe cine decide paridul”, după cum s-a exprimat Dumitrel).
Şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean va avea loc luni, 25 iunie 2012, de la ora 14.00. Atunci vom afla şi numele celor doi vicepreşedinţi ai instituţiei. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com