Jocul – o modalitate de învăţare şi pentru adulţi

4 aprilie 2012 15:220 comments

În această săptămână, la Grădiniţa cu Program Normal Dumbrava Minunată din Alba Iulia, în cadrul Centrului de Resurse pentu Educaţie şi Dezvoltare, a avut loc o sesiune de formare pentru cadrele didactice din această unitate.
Centru de Resurse Dynamis al Arhiepiscopiei Ortodoxe al Albei Iulia a implementat modulul de formare privind identificarea, clasificarea şi descrierea abilităţilor de viaţă prin metoda Cunoştinţe, Comportamente, Atitudini, Performanţă (CCAP), relaţia dintre dezvoltarea personală şi educaţia integrală, precum şi un atelier de metode şi jocuri educative care să contribuie la dezvoltarea personală a fiecăruia, la cultivarea încrederii în sine şi în ceilalţi (metoda jocului, dramaterapia, învăţarea prin experienţă etc).
„Aceste cursuri s-au dovedit extrem de interesante şi inedite din punct de vedere al conţinutului şi metodelor de abordare, al experienţei trăite în cadrul procesului de învăţare şi pe care educatoarele vor încerca să o transpună la clasă împreună cu preşcolarii pe care îi îndrumă”, ne-a declarat directoarea instituţiei, Vârtei Aurora. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com