Joi se desfăşoară proba scrisă la examenul de titularizare

31 iulie 2012 16:440 comments

Emoţii mari pentru profesori şi nu numai, care doresc să se titularizeze în sistemul educaţional. Un număr de 659 de profesori din judeţul Alba concurează pe 443 posturi vacante, la examenul de titularizare din acest an. Pe listă se află 117 posturi vacante pentru care angajarea se face pe o perioadă nedeterminată şi alte 326 de posturi pentru suplinitori. Cele mai multe posturi sunt pentru nivelul de învăţământ gimnazial (173), apoi pentru cel liceal (116), pe locul trei situându-se cel primar (85). Există însă, posturi şi pentru nivelul preşcolar, pentru cluburi sportive şcolare, centre de documentare şi informare sau pentru învăţământul special. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, candidaţii vor susţine probele în 36 de centre judeţene. Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare va cuprinde câte două subiecte pe specializare, fiecare notat cu câte 45 de puncte. Candidaţii vor avea la dispoziţie patru ore pentru rezolvarea subiectelor şi li se vor acorda câte 10 puncte din oficiu.
Calendarul examenului de titularizare din 2012 va avea următoarea desfăşurare:
1 august – Afişarea repartizării candidaţilor pe săli; 2 august – Desfăşurarea probei scrise; 6 august – Afişarea rezultatelor; 6 – 7 august – Înregistrarea contestaţiilor; 8 august – Rezolvarea contestaţiilor şi 9 august – Afişarea rezultatelor finale. După afişarea rezultatelor finale va avea loc repartizarea candidaţilor în şedinţe publice, în primele faze urmând a fi repartizaţi acei candidaţi care au obţinut cel puţin media de repartizare 7,00 (şapte) la concursul din 2012, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate în vederea angajării pe perioada nedeterminată.
Anul trecut, la examenul de titularizare, în judeţul Alba s-au înregistrat următoarele rezultate: 30,57% dintre candidaţi nu au promovat examenul (133); 40,68% au obţinut o notă între 5 şi 7 cu care au putut opta pentru un post de suplinitor şi doar 28,73% au obţinut cel puţin 7.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com