Judeţul Alba – exemplu de bună practică pentru Turcia

17 octombrie 2012 13:110 comments

Judeţul Alba a fost ales ca exemplu de bună practică în cadrul unui proiect de asistenţă tehnică româno-turc, destinat întăririi capacităţii instituţionale a Departamentului de Coordonare a Fondurilor UE pentru implementarea POSDRU în Turcia şi este vizitat de o delegaţie de 15 funcţionari publici de la mai multe instituţii şi organizaţii de nivel naţional din Turcia.
Delegaţia turcă şi-a început de ieri vizita în judeţul nostru, urmând ca azi să fie primită la CJ Alba pentru prezentarea proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin înteprinderi sociale”, proiect implementat de CJ Alba. Tot astăzi, oaspeţii turci vor avea ocazia de a vizita, la Sîncrai – Aiud, una dintre întreprinderile sociale create prin acest proiect.
„Vizita delegaţiei turce este o recunoaştere a calităţii muncii realizate de Consiliul judeţean Alba în domeniul social. Iată că acţiunile noastre sunt apreciate la nivel naţional şi sunt date de exemplu în proiecte internaţionale cu finanţare europeană. Judeţul Alba a fost un deschizător de drumuri în domeniul economiei sociale şi mă bucur că putem să le putem împărtăşim şi altora, acum, din experienţa noastră”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
Proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin înteprinderi sociale” se desfăşoară în perioada august 2010 – iulie 2013 şi are ca obiectiv general crearea unui model funţional integrat de economie socială şi incluziune socială destinat sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi si a celor vulnerabile.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com