KAIZEN pentru natura şi oamenii din judeţul Alba

12 martie 2012 17:140 comments

Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu RNP ROMSILVA – Direcţia Silvică Alba, Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia al Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, Institutul KAIZEN® România, KAIZEN® Manager Club, AOTS România (Asociaţia de Instruire în Management Japonez) cu sprijinul unor companii, va organiza în 13-14 martie la Alba Iulia, acţiunea ”KAIZEN pentru Oameni şi Natură”, parte integrantă a proiectului ”KAIZEN pentru judeţul Alba”.
Proiectul ”KAIZEN pentru judeţul Alba” urmăreşte promovarea culturii 5S în mediul public prin intermediul tehnicilor şi practicilor japoneze, specifice managementului de tip KAIZEN. Primul eveniment al proiectului, ”5S Public – Strălucire Japoneză pentru Oraşele României”, a fost organizat în 14 octombrie 2011, dovedindu-se un real succes, prin numărul mare de voluntari participanţi la acţiunile menite să înfrumuseţeze oraşul.
Acţiunea ”KAIZEN pentru Oameni şi Natură” continuă acest proiect, propunându-şi să ducă la un stadiu mai avansat promovarea culturii KAIZEN în rândul cetăţenilor din Alba prin utilizarea şi dezvoltarea resurselor interioare de care judeţul dispune: Oamenii, Natura şi Companiile Industriale.
Pe parcursul a două zile, 13 şi 14 martie, vor exista două direcţii de acţiune: KAIZEN pentru IMM-uri şi KAIZEN pentru tineri.
KAIZEN pentru IMM-uri este un produs dezvoltat de către Institutul KAIZEN® România prin care se urmăreşte creşterea performanţelor companiilor mici şi mijlocii din Alba prin aplicarea tehnicilor specifice KAIZEN.
În cadrul unui cocktail ce va avea loc la Vila Preciosa, în13 martie, ora 19:00, dr. ing. Julien Bratu, directorul Institutului KAIZEN® România, va prezenta o abordare specifică de implementare a Managementului de tip KAIZEN în IMM-uri. La acest eveniment vor fi prezente personalităţi din sectorul public şi din mediul de afaceri din Alba.
KAIZEN Individual pentru tineri este o acţiune ce va avea loc în 14 martie, de la ora 09:00, în Aula Universităţii ”1 Decembrie 1918”. Proiectul vizează dezvoltarea capacităţilor individuale ale tinerilor şi creşterea performanţelor personale prin utilizarea metodelor KAIZEN® by Harmony. Principalul scop este de a facilita integrarea armonioasă a tinerilor în societate.
Pentru a exemplifica unul din conceptele specifice ale evoluţiei personale în stil ”KAIZEN® by Harmony” – Armonia cu Natura, următoarea etapă constă în deplasarea în ”GEMBA”- localitatea Oarda, aflată la o distanţă de 5 Km de Alba, a voluntarilor pentru plantarea de ”tineri arbori”.
„Acest proiect – KAIZEN pentru judeţul Alba a început anul trecut ca un proiect realizat de CJ Alba şi destinat mediului de afaceri, un proiect ce vizează susţinerea companiilor din judeţul nostru prin dezvoltarea managementului după principii moderne şi de succes. Iată că acest proiect continuă şi, mai mult, se extinde cu o latură adresată tinerilor, ce pune accent pe dezvoltarea personală a acestora şi pe pregătirea lor pentru o viitoare carieră de succes”, a spus domnul Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com