La Alba Iulia are loc sesiunea de formare a Proiectului „Alege Şcoala!”

3 iulie 2012 14:170 comments

La Alba Iulia are loc, în perioada 2 – 5 iulie, o nouă sesiune de formare din cadrul proiectului social catehetic „Alege şcoala” al Patriarhiei Române, un proiect cofinanţat din Fondul social european prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. La această sesiune participă 24 de preoţi din protopopiatele Alba Iulia şi Aiud, care vor coordona desfăşurarea proiectului la nivel parohial şi vor fi puşi în temă cu privire la fazele de desfăşurare a proiectului.
Obiectivul general al proiectului este prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii alternative de tip „şcoala de duminică”. Se urmăreşte dezvoltarea unor comportamente şi atitudini pozitive faţă de şcoală şi semeni pentru copiii din mediul rural şi urban. Proiectul social catehetic „Alege şcoala” se va desfăşura pe parcursul a trei ani şi va avea drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului de abandon şcolar. Proiectul cuprinde organizarea de activităţi de creaţie în cadrul unor tabere care se vor desfăşura în perioada vacanţelor de vară, conform unui grafic şi unui program zilnic, pe grupe de vârstă. Fiecare tabără se va desfăşura pe o perioadă de minim cinci zile.
Sesiunea de informare în eparhia noastră este susţinută de Părintele Jan Nicolae, expert formator în cadrul proiectului şi Inspector responsabil cu cateheza în Arhiepiscopia Alba Iuliei şi l Veniamin Iliescu din partea Sectorului Educaţional al Patriarhiei Române. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com