„La Alba Iulia nu este vremea exerciţiilor de imagine!”

15 mai 2012 17:210 comments

În cadrul unui comunicat de presă, edilul Mircea Hava, care este şi candidatul PDL la Primăria municipiului Alba Iulia, a explicat motivele pentru care nu a dat curs invitaţiei candidatului USL Călin Potor, care îi invitase pe toţi contracandidaţii la Primăria municipiului Alba Iulia la o cafea pentru a discuta diferite aspecte ale campaniei electorale. În rîndurile de mai jos vă prezentăm explicaţia primarului Mircea Hava:
„Orice campanie electorală trebuie să fie despre oameni, despre ceea ce a fost făcut şi despre ce trebuie făcut pentru o comună, un oraş sau o ţară. Nu este pentru prima dată când cerem bun simţ şi decenţă, ca elemente definitorii ale acţiunilor şi ale discursului politic. La Alba Iulia, intoxicările, calomniile şi minciunile nu fac onoare niciunui politician care recurge la astfel de trucuri electorale.
Am susţinut, de acum mult timp, promovarea unui discurs politic pozitiv şi lipsit de patimă, lipsit de ură şi în care minciuna să fie ocolită. Pentru noi, albaiulienii, adevărul este valoarea care nu poate fi contestată, indiferent de vocile care susţin contrariul. Vreau doar să amintesc nenumăratele apeluri pe care le-am făcut la decenţă şi la fair-play, încă de la începutul anului. Vă amintiţi ce am primit în schimb? “Mircea Hava a ajuns la ciclu… electoral” şi o întreagă serie de jigniri aduse mie şi familiei mele. Presa locală şi naţională, mediile de socializare sau forum-urile au abundat de atacuri personale şi familiale proferate de unii adversari politici. Am mers mai departe, fără ură, fără supărare şi cu optimism. După luni întregi de apeluri la decenţă pe care le-am lansat, îmi pun speranţa şi sper că nu inutil, că solicitarea de fair play clamată de unul dintre contracandidaţii mei, va fi probat de către acesta, colegii lui, dar şi de alţi contracandidaţi până la, dar şi după 10 iunie.
Referitor la invitaţia adresată de către acesta, de a participa luni, ora 15.00, fac precizarea că agenda mea este planificată de mult timp şi am un alt program. Oricum, iniţiativele mele puse în aplicare sau soluţiile şi proiectele viitoare pentru Alba Iulia nu mai sunt de mult un secret pentru albaiulieni. Actul de administraţie este unul permanent, indiferent de oră, indiferent de zi, indiferent că este sau nu campanie electorală. Administraţie performantă nu se poate face la cafea, ci în faţa oamenilor şi în faţa problemelor cu care aceştia se confruntă zi de zi.
Am adresat, la rândul meu în urmă cu câteva luni, invitaţii tuturor politicienilor locali de a participa, de exemplu, la dezbaterea pe bugetul oraşului, pe priorităţile sale de investiţii, dar aceştia nu s-au înghesuit să apară. Le-am adresat invitaţii şi cu alte ocazii, răspunsul fiind de fiecare dată negativ. Îi voi invita şi în viitor, de fiecare dată când interesul albaiulienilor o va cere.
La Alba Iulia nu este vremea exerciţiilor de imagine! La Alba Iulia este vremea proiectelor şi vremea continuării procesului de transformare a oraşului!”.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com