La Alba Iulia se lansează vineri „Comitet de tineret în România pentru tinerii pacienți de scleroză multiplă”

3 aprilie 2013 11:000 comments

speromaxVineri, 5 aprilie, de la ora 12.00 în sala Mihai Viteazul a Consiliului Județean Alba va avea loc lansarea unui poiect dedicat tinerilor cu scleroză multiplă din România, intitulat „Comitet de tineret în România pentru tinerii pacienți de scleroză multiplă”. Proiectul are la bază necesitățile specifice ale tinerilor pacienți cu scleroză mutiplă, fiind realizat din dorința de a-i ajuta pe aceștia să participe activ în viața comunității.
„Consiliul Județean Alba a fost mereu preocupat de tineri și a încercat să realizeze cât mai multe activități și programe ce au ca țintă dezvoltarea tinerilor din toate mediile sociale. Acesta este și motivul pentru care ne-am alăturat proiectului de constituire a unui comitet al tinerilor pacienți cu scleroză multiplă.” – a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.
Finanțat de Uniunea Europeană prin programul Tineret în acțiune, proiectul are un grup țintă de 20 de tineri din 18 organizații locale de pacienți de scleroză multiplă din România. În cele 11 luni de implementare a proiectului se vor realiza acțiuni precum: organizarea MS DAY 2013 în România, constituirea Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM, pregătirea şi organizarea Atelierului pentru tineri din cadrul Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă, pregătirea şi organizarea atelierului de lucru “Dezvoltarea personală şi consolidarea relaţionărilor de grup privind integrarea tinerilor cu dizabilităţi.
Proiectul este implementat de Asociația SM SPEROMAX Alba și are ca partener Consiliul Județean Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com