La Alba Iulia vor avea loc evenimente cu teme pascale

26 martie 2012 15:130 comments

În pragul sărbătorilor de Paşti, concertele, chiar şi piesele de teatru sunt înlocuite cu manifestări menite să pregătească sufletul pentru Săptămâna Patimilor. Primăria Municipiului Alba Iulia a programat două evenimente de excepţie pentru a-L sărbători într-o atmosferă de pioşenie şi reverenţă pe Cel ce ne-a deschis noi orizonturi prin moartea şi învierea Sa.
În seara zilei de 7 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la orele 18:30, albaiulienii pot participa la un spectacol-proiect, desfăşurat sub genericul „Hristos a înviat!”. Piesele din folclorul religios vor urma cronologia faptelor, precum şi a emoţiilor legate de ultima săptămână din viaţa Mântuitorului.
Grupul cameral instrumental „Cantores” îi va acompania pe îndrăgiţii solişti Mariana Anghel şi Ionuţ Fulea într-un recital de excepţie, la care se va adăuga Grupul Psaltic. Între reprizele de interpretare vocală şi instrumentală, invitatul special al acestui spectacol, actorul clujean Dorel Vişan, va recita Psalmi.
Pe 8 aprilie, în Duminica Floriilor, după Sfânta Liturghie, în curtea Catedralei Reîntregirii, va avea loc concertul religios susţinut de cea mai apreciată voce a ortodoxiei, Divna Ljubojevic, însoţită de corul Melodi.
Evenimentele muzicale vor fi completate de inaugurarea Târgului de Paşti. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com