La Instituţia Prefectului Alba a avut loc şedinţa Comitetului de Bazin Mureş

22 martie 2012 15:490 comments

În fiecare an, ţările îşi reunesc toate eforturile pentru a marca şi a-şi întări comunicarea în vederea selectării celor mai bune soluţii, astfel încât cea mai însemnată bogăţie a pământului, sufletul său “Apa”, să fie cât mai curată şi îndestulătoare pentru toţi cetăţenii lumii.
În cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, o hotărâre prin care 22 Martie devenea Ziua Mondială a Apei. În acest an, la Alba Iulia, această zi a fost marcată printr-o serie de evenimente dintre care cel mai important, putem spune, a fost desfăşurarea la Alba Iulia a şedinţei Comitetului de Bazin Mureş, condusă de preşedintele acesteia, prefectul Judeţului Mureş, Marius Paşcan.
Înainte de începerea şedinţei, cei prezenţi au avut parte de o mică surpriză. Copiii de la grupa pregătitoare şi grupa mare de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.9 din Alba Iulia, au prezentat un minispectacol eco, recitând poezii şi cântece în concordanţă cu Ziua Mondială a Apei.
În cadrul şedinţei au fost prezentate mai multe subiecte, printre care enumerăm: Avizarea Sintezei anuale privind protecţia calităţii apelor în bazinul hidrografic Mureş, pe anul 2011, cf. HG.1212/2000, art.11(f); – Calitatea apelor în judeţul Alba, prezentată de ing. Ileana Sandu – Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi ing. Vasile Muntean – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, Prezentarea Programului de investiţii bazinal pe anul 2012 prezentată de ing. Ioan Popa – Administraţia Bazinală de Apă Mureş; Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba precum şi prezentarea Raportului de activitate al Comitetului de Bazin pe anul 2011.
În cadrul evenimentului, cei prezenţi au ascultat şi mesajele trimise cu ocazia Zilei Mondiale a Apei de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbély, şi al directorului general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, David Csaba.
La finalul evenimentului a fost prezentat referatul „Consumul de apă pentru producerea alimentelor”, de către dr. Ovidiu Fărcaş – Autoritatea pentru Sănătate Publică Mureş.
l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com