La mulţi ani, tinere!

1 mai 2012 13:190 comments

Ziua Tineretului se sărbătoreşte la date diferite în mai multe ţări din Europa şi din lume. În România, în 2004, prin lege, s-a instituit data de 2 mai drept Ziua Naţională a Tineretului. Este vorba de Legea 425/25.X.2004. Textul legii prevedea iniţial ca această zi să fie liberă pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, dar Comisia de învăţământ a respins această propunere, întrucât a ţinut cont de principiul constituţional conform căruia cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice. Conform actului normativ final, toate autorităţile centrale şi locale cu atribuţii în domeniul educaţiei, culturii, sportului, cercetării, turismului, protecţiei mediului, sănătăţii şi finanţelor au obligaţia să susţină financiar şi organizatoric respectivul eveniment.
Una dintre organizaţiile de tineret care este foarte activă în realizarea de manifestări dedicate zilei de 2 mai, este şi Organizaţia de Tineret a PNL Alba Iulia, cu susţinerea domnilor deputaţi Teodor Atanasiu şi Călin Potor. Şi pentru că nu este suficient doar să promovezi la nivel discursiv anumite principii şi valori, noi încercăm an de an să le transpunem în practică în activităţile noastre. Iată de ce suntem aici pentru tine. Aşa că dacă ai nevoie de orice fel de sprijin şi crezi că te putem ajuta, nu ezita să ne contactezi. Poţi să ai siguranţa că ceri ajutorul unor oameni care promit doar ceea ce ştiu că se poate.
Până la urmă este important să ne păstrăm sufletul tânăr mereu şi trecând peste distracţie, evenimente, etc., îţi punem o întrebare: cum ar fi să sărbătorim Ziua Tineretului până pe la 100 de ani? Ok, poate am exagerat un pic, dar oricum, este chiar nostim să ne imaginăm la vârsta aceea dansând la concerte alături de strănepoţii noştrii. Dar nu la asta ne referim, ci la faptul ca a fi tânăr este o stare de spirit. Este un “ce” sublim care se află în interiorul nostru.
Bucură-te, deci, de viaţă, bucură-te de Ziua Tineretului, şi nu uita că suntem aici pentru tine. Şi, încă o dată:
LA MULŢI ANI!
Organizaţia de Tineret a PNL Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com