La Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba se doreşte înfiinţarea unui compartiment ATI
Secţia de pediatrie a fost dotată cu un incubator performant şi se doreşte realizarea unui compartiment ATI pentru nou-născuţi. La acest moment Pediatria are 50 de paturi şi o rezervă. Dintre acestea 5 paturi sunt destinate pentru ATI. Toate paturile sunt conectate la reţeaua centralizată de oxigen, iar paturile de ATI sunt dotate şi cu două monitoare şi electrocardiograf.
Atenţie sporită pentru nou-născuţi şi copiii mici
Anul trecut în acestă secţie s-au făcut mai multe lucrări de reabilitare şi dotare, iar accentul s-a pus mai ales pe atenţia acordată pacienţilor nou-născuţi. Un compartiment important în această secţie îl reprezientă bucătăria dietetică unde poate fi pregătită masa sugarilor şi a copiilor mici. De asemenea, spaţiul de joacă de care se ocupă un cadru medical specializat în terapia ludică.
„Anul trecut s-au efectuat lucrări de reabilitare în saloane, s-au făcut zugrăveli şi s-a dotat spaţiul cu mobilier nou. Am primit şi un incubator performant care poate monitoriza toţi parametrii vitali ai nou-născutului. Dorim să realizăm un compartiment de ATI pentru nou-născuţi deoarece la noi ajung şi copiii de 12-14 zile, care au nevoie de atenţie medicală sporită”, a spus medicul Eva Pahonţu, şeful secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.
Adresabilitate mai mare în week-end
În anul 2012 medicii pediatrii ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au efectuat aproximativ 10.300 de consultaţii şi au considerat necesară internarea a 2.146 de pacienţi.
„ În proporţie de 80% consultaţiile au fost în regim de urgenţă, iar anul acesta ritmul de lucru este acelaşi. Gradul de adresabilitate este foarte mare, mai ales la sfârşit de săptămână, când sunt închise cabinetele medicilor de familie.
Mulţi părinţi nu ştiu că se pot adresa medicilor pediatrii şi la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, cu trimitere de la medicul de familie. Pentru afecţiuni mai puţin grave pot să se adreseze specialistului şi la acest cabinet. Sunt 6 medici pediatrii care asigură funcţionarea cabinetului de ambulatoriu timp de 7 ore pe zi, de luni până vineri”, a mai spus medicul Eva Pahonţu, şeful secţiei de pediatrie.