Laboratorul de analize DSP Alba, acreditat după 12 ani

23 mai 2012 16:306 comments

Miercuri, 23 mai, la Policlinica de pe strada Muşeţelului, în prezenţa prefectului de Alba, Dan Coriolan Simedru, a fost inaugurat laboratorul de analize al Direcţiei de Sănătate Publică Alba. O delegaţie de specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii a testat timp de două zile funcţionalitatea, dotările şi personalul Laboratorului de Analize al DSP Alba. Potrivit directorului executiv al DSP Alba, dr. Horea Timiş, un obiectiv important pe care l-a avut la preluarea şefiei acestei instituţii a fost îndeplinit, şi anume funcţionalizarea acestui compartiment, laboratorul de analize primind acreditarea din partea RENAR.
Laboratorul de analize al DSP Alba, situat la ultimul etaj al clădirii Policlinicii de pe strada Muşeţelului din Alba Iulia, a fost modernizat complet, fiind dotat cu aparate de precizie şi cu consumabile de calitate.
„Acreditarea laboratorului a fost un obiectiv al meu din februarie 2011, de când am fost numit directorul DSP Alba. De atunci am început acest proiect alături de colegii din DSP şi colegii din laborator. Până la urmă este o realizare a echipei DSP Alba. Dincolo de partea de investiţii materiale, financiare (modernizarea laboratorului, igienizare şi alte instrumente necesare pentru acreditare), a fost investiţia umană în pregătirea şi specializarea celor care îşi desfăşoară activitatea aici. Cea mai mare investiţie este munca lor pe parcursul unui an pentru acreditarea acestui laborator, care înseamnă documente, analize, lucru peste program şi, practic, când este o echipă care funcţionează, se vede rezultatul. Investiţia financiară în amenjare a fost de aproape 800.000 lei – un miliard, bani din bugetul instituţiei. Acrediarea a fost foarte dificilă deoarece de 12 ani noi nu am fost acreditaţi, a fost o muncă enormă şi vreau să felicit echipa deoarece acreditarea a fost fără necomformităţi, adică nu a fost găsit nimic ca să dea o perioadă de timp în care să fie remediat, a fost impecabilă”, a declarat directorul DSP Alba, Horea Timiş.
„Suntem cu toţii de acord că în ziua de astăzi nu poate să existe bunăstare şi civilizaţie fără igienă şi fără apă. Apă care trebuie să fie în cele mai bune condiţii livrată. Apa nu este doar o masă, este inclusiv un element esenţial vieţii şi din punct de vedere igienic. În această perioadă, în Alba, gradul de civilizaţie a crescut foarte mult, ştim cu toţii că în ultimii 10 ani s-au făcut foarte multe investiţii la ţară în ceea ce priveşte apa potabilă, există multe alimentări din surse locale, extinderi din firul 1 şi firul 2 de apă de la alimentarea cu apă în sistem microregional, care ajung în aproape 70 la sută din comunele şi oraşele judeţului. În aceste condiţii, noi va trebui, prin aceste laborator, să monitorizăm atât operatorul unic de apă, pentru că este bine să-l monitorizăm, deşi acest operator are un laborator foarte bine dotat, cât şi acest laborator verificat, deoarece pot exista defecţiuni, iar ulterior trebuiesc făcute corecţiile de rigoare. Ştim cu toţii că mulţi cetăţeni din judeţ obişnuiesc să-şi ducă apă potabilă de la izvoare, considerând că este o apă plată de bună calitate, fără ca aceste izvoare să fie verificate în permanenţă, monitorizate şi acreditate de către acest laborator. Această activitate nu ar trebui să se mai desfăşoare”, a declarat prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru.

Crinela Toader

6 Comments

  • observ ca nici USL nu mai are medici daca nu l-au schimbat pina acum pe paduchele asta raios de TIMIS,ori cine se aseanana se aduna SIMEDRU & TIMIS.

  • Mai timis,paduche imputit,cum iti permiti sa-ti bati joc de cei ce cu sperante se duc la Spital spre vindecare,iar sub obladuirea ta imputitule ,ei sunt ucisi,ma refer la cazul tinerei ce a murit de insuficienta respiratorie la spitalul de la Aiud. Eu daca eram membru al familiei te strangeam de gat,in urma declaratiilor pe care le-ai facut ,amimalule ! Ai declarat “starea tinerei nu era nici pe departe ,asa de buna cum pretind rudele,,,” Mai animal jegos si imputit ,de aceea s-a dus tanara la spital sa se trateze ,iar nu ca tu si acolitii tai s-o ucida. Iar tu animal imputit te disculpi.Mai nu-ti crapa obrazul de rusine felcer jegos.Lasa mai animalule ,ca-ti vine si tie randul si la tarfa de docrorita ce a fost atunci de garda.Loviv-ar toate relele de pe pamant !

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com