Legalitatea este de necontestat în Primăria Alba Iulia

29 mai 2012 15:400 comments

Referitor la aşa-zisele dovezi făcute publice de către politicienii liberali din Alba Iulia la adresa reprezentanţilor conducerii primăriei, considerăm necesare precizări de natură să lămurească situaţia contractului încheiat între administraţia publică şi Societatea de Transport Public local în beneficiul exclusiv al albaiulienilor.
Documentele prezentate în presă dovedesc, cel mult, ceea ce deja se ştia încă de la începutul acestui an. Instituţiile abilitate ale statului îşi fac datoria şi verifică contractul amintit mai sus. Acţiunile organismelor de control fac parte dintr-o procedură necesară de verificare în vederea clarificării situaţiilor existente, pentru lămurirea oricăror neclarităţi.
Inclusiv procedura de instituire a sechestrului este una asiguratorie pentru această fază a verificărilor. Mai mult, sechestrul asigurator este o măsură preventivă care nu exclude sub nicio forma prezumţia de nevinovăţie şi nu certifică existenţa vreunei ilegalităţi, după cum lasă să se înţeleagă dovezile prezentate în mass-media locală. Aşa cum am declarat în mai multe rânduri, considerăm necesari aceşti paşi procedurali pentru stabilirea nevinovăţiei tuturor celor care au avut în responsabilitate derularea contractului pentru asigurarea transportului public local. Prelungirea temporară a contractului de transport public al oraşului Alba Iulia s-a realizat legal, cu aprobarea Consiliului Local care a luat o hotărâre în acest sens. Decizia a vizat continuitatea serviciului de transport în comun până la organizarea licitaţiei de către Autoritatea Intracomunitară de Dezvoltare Alba Iulia Transport Local.
O clarificiare necesară este aceea că prelungirea contractului deja existent a presupus, cum era firesc, şi prelungirea facilităţilor pe care Primăria Alba Iulia le acorda deja persoanelor vârstnice sau categoriilor defavorizate, respectiv gratuitate pentru transportul public. Aceste subvenţii sunt, în realitate, verificate de către autorităţi.
De-a lungul timpului, toate auditele şi toate controalele Curţii de Conturi nu au semnalat niciodată nereguli de la respectarea contractului. Mai mult decât atât, Prefectura Alba a verificat permanent procedurile legale referitoare la transportul public local, în speţă subvenţiile acordate pensionarilor şi altor categorii defavorizate.
Dorim finalizarea procedurilor DNA şi clarificarea situaţiei actuale, reafirmând încrederea în corectitudinea şi legalitatea acţiunilor tuturor celor care au avut ca sarcină asigurarea unui transport public de calitate în oraşul nostru.
Respingem categoric modul în care politicienii liberali din Alba Iulia aleg să îşi facă campanie electorală atacându-i pe funcţionarii primăriei care şi-au făcut datoria faţă de oraş. Este condamnabilă acţiunea acestora, atâta timp cât reiau în campania electorală subiectele prezentate pe larg de mass media locală, la începutul acestui an, cu scopul clar de a obţine beneficii electorale.
Dreptatea va triumfa în curând şi toate aceste chestiuni de legalitate ale unor decizii ale Primăriei şi ale Consiliului Local vor fi clarificate conform realităţii şi adevărului.
Primăria municipiului Alba Iulia
Biroul de presă

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com