Luni, absolvenţii de liceu vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română

1 iulie 2012 14:440 comments

După ce, luna trecută, absolvenţii de liceu înscrişi la examenul de Bacalureat au avut de trecut peste probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română şi Limba maternă (pentru minorităţile naţionale), a competenţelor digitale şi a celor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, de luni aceştia intră în focurile examenelor scrise, cele care vor conta la medie.
Astfel, luni, absolvenţii de liceu vor susţine proba la Limba şi literatura română. Aceştia vor avea acces în săli de la ora 8:30, cu o jumătate de oră înainte de începerea probei. Trebuie amintit faptul că sălile de examen în care se vor desfăşura examenele se află sub supraveghere video, pentru a se evita încercările de fraudă.
În judeţul Alba s-au înscris în acest an pentru a susţine examenul de Bacalaureat 2.289 de elevi provenind din promoţia din acest an dar şi din promoţiile anterioare.
Probele scrise la examenul de Bacalaureat 2012 vor avea următorul calendar: 2 iulie 2012 – Limba şi literatura română – proba E)a), 3 iulie 2012 – Limba şi literatura maternă – proba E)b), 4 iulie – Proba obligatorie a profilului – proba E)c), 6 iulie -Proba la alegere a profilului şi specializării – Proba E)d), 8 iulie – Afişarea rezultatelor, 9 iulie – Depunerea contestaţiilor (între orele 8:00-12:00), 10-12 iulie -Rezolvarea contestaţiilor şi 13 iulie – Afişarea rezultatelor finale. (S.P.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com