Masă rotundă la Alba Iulia de Zilele Asistenţei Sociale -Responsabilitate, comunitate, participare socială

27 martie 2013 08:593 comments

masa

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (C.N.A.S.R.), Structura Teritorială Alba, a organizat în  data de 26 martie 2013 masa rotundă cu tema: Responsabilitate, comunitate, participare socială. Această întâlnire s-a înscris între acţiunile care marchează Zilele Asistenţei Sociale în România.

C.N.A.S.R. este o instituţie tânără şi este pentru prima dată în judeţul nostru când invită autorităţile la o dezbatere pe probleme care vizează atât asistenţa socială la nivel de judeţ cât şi asistentul social ca şi profesionist. Dintre aspectele abordate amintim: necesitatea ca munca de asistenţă socială să fie efectuată de asistenţi sociali cu studii de specialitate, despre cabinetele individuale şi societăţile profesionale de asistenţă socială, salarizarea asistenţilor sociali, externalizarea serviciilor de asistenţă socială, modele de bună practică din alte judeţe din ţară.

Discuţiile s-au purtat într-un cadru amiabil, neprotocolar, cu argumente pro şi contra, expunere de opinii şi păreri personale, analiză pe texte de lege … într-un cuvânt, dezbaterea a fost constructivă. Concluziile au scos în evidenţă faptul că este necesar ca şi pe viitor să existe o colaborare între CNASR şi autorităţile locale, asistenţa socială este un domeniu de activitate în formare, legislaţia nu surprinde încă toate aspectele şi legile nu sunt corelate încă. Fondurile care se consumă cu asistenţa socială reprezintă 8% din PIB-ul ţării şi asistenţii sociali sunt specialiştii care întocmesc actele necesare pentru justificarea acestor bani.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com