Ministerul Economiei continuă procedura de privatizare a Cupru Min

18 aprilie 2012 14:400 comments

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a anunţat, într-un comunicat de presă, că alături de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Roman Copper si cei ai Ministerului şi Oficiului.
Întâlnirea a avut loc la solicitarea publică a companiei Roman Copper, făcută Guvernului în cursul săptămânii trecute.
“MECMA, prin OPSPI, va continua procedura de privatizare a societăţii Cupru Min, conform legislaţiei în vigoare. Conducerea Cupru Min a început demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de mediu şi continuarea activităţii, pe termen scurt obiectivul principal al MECMA fiind asigurarea locurilor de muncă la Roşia Poieni”, spun reprezentanţii ministerului.
Vă reamintim că Roman Copper a câştigat în 26 martie licitaţia organizată de OPSPI pentru preluarea pachetului integral de acţiuni al Cupru Min, la preţul de 200,77 milioane euro, însă negocierea contractului a fost sistată în momentul în care firma canadiană a respins condiţiile cerute de partea română, respectiv constituirea unui depozit colateral de 32,27 milioane de euro pentru a garanta realizarea investiţiilor de mediu, achitarea integrală a pachetului de acţiuni în termen de 30 zile de la obţinerea avizului Consiliului Concurenţei şi autorizaţiei integrate de mediu şi publicarea imediată a contractului de privatizare. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com