Mircea Hava şi Ion Dumitrel, avansaţi de la locotenent la colonel

21 iunie 2012 14:570 comments

În cadrul unei emisiuni pe postul tv Antena 3, realizatorii au făcut câteva dezvăluiri privitoare la faptul că în perioada când UNP-eristul Gabriel Oprea a deţinut portofoliul de ministru al Apărării, acesta a avansat în grad printr-un ordin secret emis în anul 2010, numeroase persoane publice, în special membri PDL, unii dintre ei chiar fără să fi îndeplinit stagiul militar.
Printre cei avansaţi se numără foşti sau actuali demnitari demnitari şi chiar jurnalişti.
Între cei înaintaţi în grad prin acest ordin se află şi Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia şi Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. Ambii au fost avansaţi de la gradul de locotenent direct la cel de colonel. Pe aceeaşi listă se regăseşte şi fostul prefect Ştefan Bardan, care a fost avansat tot la gradul de colonel.
Actualul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat în cadrul emisiunii că instituţia pe care o conduce va întreprinde o acţiune în justiţie pentru a fi retrase toate aceste ordine de înaintare în grad, emise ilegal de fostul ministru, Gabriel Oprea. Tot el a afirmat, că din punctul său de vedere, cei avansaţi au fost răsplătiţi pentru serviciile politice făcute puterii.
Printre cei aflaţi pe lista prezentată la Antena 3 se mai află fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, jurnalistul Robert Turcescu, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, Gheorghe Flutur, fostul primar al Clujului Sorin Apostu (arestat pentru fapte de corupţie), Radu Bica, fost preşedinte al CJ Cluj (arestat pentru fapte de corupţie), fostul ministru al Muncii Sorin Botiş, deputatul PDL Cristian Boureanu sau preşedintele CJ Arad Gheorghe Falcă. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com