Nou termen de judecată în dosarul de corupţie al agentului de poliţie Eugen Popa

12 martie 2012 15:531 comment

Luni, pe rolul Tribunalului Alba s-a aflat judecarea unui nou termen în dosarul de corupţie în care este implicat agentul de poliţie din cadrul Poliţiei Teiuş, Eugen Popa (n.a. – primul termen a avut loc în 13 februarie, când magistraţii au decis amânarea cauzei). Acesta este acuzat că ar fi rupt un proces verbal de contravenţie, respectiv o amendă în valoare de 500 de lei pe care tot el o aplicase unui paznic din Teiuş, pe care l-a găsit dormind în timpul orelor de program. După ce ar fi distrus respectivul document, poliţistul a întocmit un alt proces verbal, prin care paznicul era sancţionat cu avertisment.
Parte civilă în acest dosar s-a constituit Primăria Stremţ, pe raza căreia îşi are domiciliul paznicul şi din al cărei buget va fi acoperită suma de bani.
Trebuie precizat că cercetările din acest dosar au dus la arestarea şefului Poliţiei Teiuş, comisarul şef Marius Pop.
Atât agentul Eugen Popa, care ar fi rupt procesul verbal de contravenţie, cât şi superiorul său, ofiţerul Marcel Bic (care, din declaraţiile aflate la dosar, l-ar fi instigat să rupă procesul verbal), sunt cercetaţi în stare de libertate, în timp ce comisarul şef Marius Pop este arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de favorizarea infractorului,omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi încercarea de a determina mărturie mincinoasă.
Magistraţii Tribunalului Alba au decis luni amânarea cauzei pentru data de 26 martie din cauza faptului că nu au fost prezenţi martorii la audiere.

Miercuri ICCJ judecă recursul cms şef Marius Pop împotriva arestării preventive

Recursul comisarului şef Marius Pop, comandant al Poliţiei oraşului Teiuş, la măsura arestării preventive va fi judecat miercuri, 14 martie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Curtea de Apel a decis joi, 8 martie, arestarea preventivă a comisarului şef pentru 29 de zile. Marius Pop a fost suspendat de la conducerea Poliţiei Teiuş şi pus la dispoziţia IPJ Alba.
Marius Pop este cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual,uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia de a emite ordonanţă de reţinere pentru 29 de zile pe numele cms. şef Marius Pop a fost foarte dezbătută, mulţi spunând că acesta ar fi trebuit cercetat în stare de libertate şi nu în arest preventiv. Miercuri vom afla dacă Marius Pop va fi judecat în stare de liberate sau dacă se va menţine hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia.

l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com