Nou termen în dosarul comisarului şef Marius Pop

17 aprilie 2012 14:560 comments

Marţi, a avut loc la Curtea de Apel Alba Iulia primul termen în dosarul în care comisarul şef Marius Pop, fost comandant al Poliţiei Teiuş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia. Pop este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, uz de fals, omisiunea sesizării organelor judiciare şi instigare neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.
Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au decis marţi amânarea procesului pentru data de 8 mai. Motivul pentru care instanţa a decis amânarea judecării este pregătirea apărării.
Vă reamintim că Marius Pop a fost reţinut de procurorii DNA Alba Iulia în data de 8 martie a.c., fiind învinuit că în cursul lunii octombrie 2011, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă faptul că unul dintre subordonaţii săi, agent de ordine publică, a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul prin care a dispus doar avertisment, dar nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu, cu toate că avea această obligaţie în conformitate cu prevederile Statutului poliţistului. Pe numele lui Marius Pop, la acel moment a fost emis un mandat de arestare pe 29 de zile de către Curtea de Apel Alba Iulia, dar la câteva zile Marius Pop a fost eliberat, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie admiţând recursul comisarului şef Marius Pop, şeful Poliţiei Teiuş, la măsura arestării preventive dispusă de Curtea de Apel Alba Iulia.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com