Numărul subvenţiilor pentru încălzirea locuinţei în judeţul Alba au scăzut

5 martie 2012 14:120 comments

La mijlocul acestei săptămâni, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural Alba, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba a prezentat o situaţie la nivel judeţean a subvenţiilor acordate de stat în lunile noiembrie şi decembrie 2011 pentru încălzirea locuinţei. Legile în vigoare prevăd că familiile şi persoanele singure cu venituri reduse care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat, gaze naturale sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri au dreptul să beneficieze de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei. Astfel, la nivelul judeţului Alba în luna noiembrie a anului 2011, numărul beneficiarilor din judeţ a fost de 20.680, din care 7 au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, 10.977 au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale şi 9.696 au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni combustibili petrolieri.
În luna decembrie a anului 2011, numărul beneficiarilor fost de 21.827, din care 7 au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, 11.542 au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale şi 10.278 au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni combustibili petrolieri.
Faţă de perioada similară a anului 2010, numărul persoanelor care au primit ajutoare a scăzut destul de mult, această scădere datorându-se modificării cadrului legislativ de acordare a acestor ajutoare fiind introduse criterii mult mai stricte pentru acordare dreptului şi la introducerea unei liste cu bunuri care duc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Adrian Contor

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com