Numărul virozelor, în creştere

9 februarie 2012 15:370 comments

În ultima perioadă, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul judeţului Alba, medicii au consultat 1.799 de persoane care prezentau forme de infecţii respiratorii (viroze) şi 375 de persoane cu pneumonie.
Cifra bolilor de sezon a crescut în ultima săptămână. Astfel, au fost înregistrate 1.799 de viroze, cu 67 cazuri de internări. Cea mai afectată categorie de vârstă a fost cea între 15-49 de ani, unde au fost consultate 636 de persoane. La capitolul internări, cele mai multe au fost în rândul bebeluşilor.
Şi numărul pneumoniilor este mai mare, de la 250 la 375 de cazuri, cu 105 internări. Numărul cel mai mare de internări a fost la grupa de vârstă cuprinsă între 2-4 ani.
Pentru evitarea îmbolnăvirilor, dr. Cristina Galoş de la DSP Alba recomandă populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, să nu neglijeze regulile de igienă personală şi să respecte un regim de viaţă sănătos. În această perioadă, alimentaţia să fie bogată în proteine, legume şi fructe. (C.T.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com