Oameni noi în conducerea Centrului de Cultură „Augustin Bena” şi la muzeul albaiulian

23 august 2012 18:500 comments

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Alba, Petru Comşa a fost numit la şefia Centrului Cultural „Augustin Bena”. Petru Comşa devine astfel director interimar (pentru maxim un an de zile) al Centrului Cultural „Augustin Bena”.
Decizia a fost luată prin vot secret de către consilierii judeţeni: 32 voturi valabil exprimate, 24 voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”. Petru Comşa îl înlocuieşte astfel pe Coriolan Honcaş, fostul director al Centrului.
Să ne aducem aminte că, până în martie 2005, Petru Comşa a fost director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Alba (CJCPCT Alba); atunci, Petru Comşa a fost înlocuit de către conducerea CJ Alba cu Ionuţ Fulea. La 1 octombrie 2007, a fost înfiinţat Centrul Cultural „Augustin Bena” încorporând CJCPCT Alba şi Şcoala de Arte şi Meserii. Prin înfiinţarea Centrului Cultural, procesul intentat de Petru Comşa Consiliului Judeţean Alba a fost lăsat fără subiect.

Director adjunct nou la muzeul albaiulian

Modificarea organigramei muzeului a fost votată de către toţi consilierii judeţeni. Prin această modificare, Muzeul Naţional al Unirii va avea al doilea post de director judeţean; noul director va avea un salariu de 2.500 – 3.000 lei, în condiţiile în care angajaţii muzului se plâng de salariile foarte mici.
Întrebat dacă era nevoie de un nou post de director adjunct, Ion Dumitrel a declarat: „Muzeul are nevoie de un compartiment pentru promovarea şi atragerea turiştilor. Au nevoie de un director nou, dacă Consiliul Judeţean consideră lucrul ăsta, da. Asta nu înseamnă că poate să fie şi ocupat. Ştiu că există nemulţumiri, că foarte mulţi îşi doresc să fie directori, şi pentru că foarte mulţi îşi doresc să fie directori, o să mă gândesc cum să scoatem la concurs acest post. Nemulţumirile din cadrul muzeului au pornit pentru că îşi doresc toţi să fie directori. Până acum, cei care conduc muzeul, tinerii din fruntea muzeului, şi-au făcut foarte bine datoria şi consider, în continuare, că există loc şi oameni în muzeu care pot să se ocupe de acest domeniu din postura de director. Îmi doresc ca de acest lucru să se ocupe oameni care se pricep foarte bine la ceea ce înseamnă muzeu, ce presupune promovarea şi atragerea de turişti la muzeu, care să iubească cu adevărat actul cultural şi care să nu facă politică, asta e principala condiţie: să nu facă politică! Muzeul trebuie mult mai bine cunoscut… Ştiu de deranjul de la muzeu, am aflat şi eu după ce am venit din concediu.”
Angajaţii muzeului se plâng de salariile mici şi de lipsa unor angajaţi, în domeniul IT, supraveghetori etc.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com