Organizarea referendumului privind mineritul din Apuseni în grafic

2 decembrie 2012 12:222 comments

Purtătorul de cuvânt al instituţiei Prefectului Alba, Ada Rus ne-a informat faptul că oraganizarea referendumul local parţial privind activitatea de minerit din Apuseni este în grafic.
Cetăţenii cu drept de vot din cele 35 de localităţi din zona Apuseni îşi vor putea exprima punctul de vedere cu privire la tema referendumului în cele 148 de secţii de votare, la care sunt arondaţi 72.877 alegători.
Prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului Alba, a fost desemnat judecătorul cu funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Judeţean, în persoana Silviei Iosa, iar biroul a fost completat cu 4 reprezentanţi ai partidelor politice reprezentate în CJ Alba: PDL, PNL, PSD şi PPDD.
Instruirea primarilor şi a secretarilor din cele 35 de unităţi administrativ-teritoriale a avut loc în 21 noiembrie. Listele electorale permanente au fost predate primarilor de către Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date, iar secţiile de votare au fost delimitate şi numerotate. Cele 148 de secţii de votare pregătite pentru referendumul local parţial vor funcţiona în aceleaşi clădiri unde se desfăşoară alegerile parlamentare, dar în săli diferite.
Desemnarea, prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului Alba, a preşedinţilor secţiilor de votare are loc în 29 noiembrie 2012, iar până în 9 decembrie, toate pregătirile pentru referendum – tipărirea buletinelor de vot, achiziţionarea materialelor necesare votării, instruirea preşedinţilor din secţiile de votare, predarea buletinelor de vot- vor fi finalizate, în aşa fel încât cele două procese electorale să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.
Sorin Poparadu

2 Comments

  • deci, totul e bine pus la punct, mai ramane ca alegatorii sa vina in urne. sunt sigura ca vor veni in numar mare, pentru ca in sfarsit pot sa-si spuna parerea pentru propriilor viitor. Doamne ajuta si sper ca mineritul sa redevina activitatea principala in zona!

  • In sfarsit cei din zona vor avea ocazia sa isi spuna parerea si sa le spuna autoritatilor clar si raspicat ca vor minerit, ca vor o viata mai buna!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com