Până în septembrie la Alba Iulia ar putea fi finalizate lucrările la o nouă creşă

11 iunie 2013 10:460 comments

cresaAlba Iulia ar putea avea din septembrie o nouă creşă, capitol la care municipiul reşedinţă de judeţ este destul de deficitar.
Amplasamentul creşei este pe strada Alexandru cel Bun, în fosta clădire a centrului de dializă, aceasta fiind complet reabilitată şi structurata conform normelor în vigoare. În prezent se execută finisajele interioare şi se lucrează la instalaţia de încălzire. În acelaşi timp se finalizează reţeaua de canalizare exterioară.
Creşa va avea toate dotările necesare, desfăşurate pe o suprafaţă utilă de 742,9 mp. Capacitatea estimată de găzduire este de 60 de copii. În următoarea perioadă se vor face toate demersurile necesare pentru asigurarea personalului care va deservi creşa.
“Proiectele noastre în sfera învăţământului preşcolar sunt şi vor rămâne o prioritate. În prezent am reuşit să modernizăm toate instituţiile de învăţământ preşcolar şi să construim altele noi. Mai avem prevăzută o grădiniţă în Ampoi, însă momentan suntem pregătiţi să finalizăm aceasta investiţie care va completa necesităţile actuale pentru acest segment de vârstă. Nu ne vom opri aici, pentru că o comunitate solidă se construieşte pornind de la grijă faţă de cei mici şi sprijinul oferit părinţilor prin existenţa acestor facilităţi.” A spus Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia.
Valoarea investiţiei este de 1 240 000 lei TVA inclus.
Primăria Alba Iulia preconizează finalizarea lucrărilor la o noua creşă până în luna septembrie.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com