Parastas pentru persoanele fără adăpost din Alba Iulia care au murit în ultimii ani

20 iunie 2013 11:190 comments

lumanariAşezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost din Alba Iulia, aflat sub patronajul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă, organizează, vineri, 21 iunie, un parastas în memoria tuturor persoanelor fără adăpost care au fost ocrotite în cadrul aşezământului şi care au decedat în cei peste şase ani de când acesta funcţionează. Slujba parastasului va fi oficiată la sediul aşezământului social de lângă Gara CFR Alba Iulia începând cu ora 12.00.
Un sobor de preoţi în frunte cu părinte Nicolae Călin Ignat, consilier social – misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, va oficia o slujbă de pomenire a tuturor celor 24 de persoane fără adăpost care au trecut la Domnul în perioada în care erau înregistrate ca beneficiari ai aşezământului social. În majoritatea cazurilor, având în vedere faptul că persoanele respective nu aveau familii sau nu erau acceptate de familiile lor, înmormântarea a fost făcută de către aşezământul social cu sprijinul administraţiei locale din Alba Iulia. La parastas vor participa toţi beneficiarii actuali ai Aşezământului Social pentru Persoanele fără Adăpost din Alba Iulia, urmând ca evenimentul să se încheie cu o masă pregătită special.
În perioada 2007 – 2013 au beneficiat de serviciile aşezământului social peste 1.100 de persoane fără adăpost. În cei peste şase ani de funcţionare a centrului au decedat 24 de persoane fără adăpost care au fost înregistrate ca beneficiari ai centrului din care 22 bărbaţi şi două femei. În prezent sunt înregistrate ca beneficiari ai aşezământului 45 persoane fără adăpost, dintre care 38 bărbaţi şi 7 femei.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com