Parteneriat între ASM Speromax Alba şi Spitalul Judeţean

8 martie 2012 16:460 comments

Miercuri, la hotelul Parc din Alba Iulia a fost parafat acordul de colaborare între Asociaţia SM Speromax Alba (a bolnavilor de scleroză multiplă) prin preşedintele Dragoş Zaharia şi Spitalul Judeţean Alba, prin managerul general ec. Nicoleta Coşarcă. Această viitoare colaborare este menită să vină în sprijinul bolnavilor de scleroză multiplă, pentru a le asigura acestora o mai bună informare asupra oportunităţilor de tratament şi pentru a-i ajuta să urgenteze etapele birocratice la finalul cărora acced la un tratament corespunzător. “Este îmbucurător că propunerea de colaborare a venit din partea Spitalului Judeţean Alba”, a spus Dragoş Zaharia.
În evidenţele din Alba sunt 71 de bolnavi cu scleroză multiplă, dar, în opinia lui Dragoş Zaharia, sunt cel puţin 150 de bolnavi, mulţi neluaţi în evidenţă. În programul naţional de tratament sunt înregistraţi 2.200 de bolnavi de scleroză multiplă, dar cifra nu este relevantă deoarece sunt evidenţiaţi doar cei care urmează tratamentul cu interferon, existând foarte multe alte forme ale bolii, care se tratează şi cu altceva.
Potrivit lui Dragoş Zaharia, acest parteneriat cu Spitalul Judeţean Alba ar trebui să rezolve câteva probleme majore: bolnavii de scleroză multiplă să-şi poată face direct tratamentul cu solumedrol în spital, în regim de urgenţă şi să popularizeze drepturile bolnavilor de SM.

l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com