Pensionarii, o categorie socială lipsită de apărare şi sfidată de guvernanţi

24 aprilie 2012 15:401 comment

Cu puţin timp în urmă am fost martorii unor imagini şocante prezentate pe toate posturile de televiziune şi care, cu siguranţă au făcut înconjorul lumii. O femeie accidentată de o maşină, aflată probabil în agonie, era tâlhărită de nişte persoane tuciurii în urbea condusă de un fost puşcăriaş, întâmplător cu nume de sfânt, care în mod surprinzător le lua apărarea. Dacă şi credinţa acestuia este în consonanţă cu afirmaţiile sale, toată împărtăşania şi spovedania din “Săptămâna patimilor”, pe care probabil acest individ a făcut-o, ca de altfel şi cea a unui fost coleg de partid, de-al său, care mimează credinţă atunci când se înghesuie să ne aducă lumina sfântă de la Ierusalim, în speranţa că poate i se vor ierta păcatele pentru lumina adevărată pe care a făcut-o prin defrişarea masivă a pădurilor bucovinene, nu valorează nimic.
Revenind la acea tâlhărie din oraşul „cel mai sigur” din ţară, după „opinia solomoniană” a primarului în funcţie, nu ştiu dacă ar trebui să ne mirăm prea tare ştiind că Statul, prin instituţia sa executivă Guvernul, cel care ar trebui de fapt să ne apere de orice fel de abuz, având la îndemână puterea legii, îşi vâră mâna în mod fraudulos, în buzunarul nostru, ori de câte ori vrea, furându-ne şi din puţinul pe care tot el ni-l dă, după bunul plac. S-a întâmplat aşa cu tăierile salariale ale bugetarilor, cu bursele studenţilor, cu alocaţiile pruncilor, mergându-se, incredibil, până la persoanele cu dizabilităţi care nu-şi pot purta singure de grijă. Şi când culmea, abia ne obişnuisem cu faptul că numele autorului acestor fărădelegi, „Piticul atomic” cum l-a numit unul dintre colegii săi de partid, campionul actelor normative neconstituţionale începea să fie auzit tot mai rar, am aflat că iar a dat cu „Oistea în gard”- OU 117/2010 privind asigurările sociale de sănătate a fost aplicată în mod eronat iar păgubiţii erau nimeni alţii decât o categorie însemnată de pensionari.
Făcând o analiză sumară a comportamentului acestei guvernări faţă de cetăţenii şi în mod deosebit faţă de cea mai vulnerabilă categorie – pensionarii – aş putea spune că într-un anumit fel ne merităm soarta, findcă, în faţa acestor samavolnicii portocalii ne-am comportat ca nişte oi, lăsându-ne tunse şi mulse fără să scoatem un behăit. Culmea sfidării acestor oameni faţă de pensionari este faptul că după ce au fost prinşi încă odată cu „Mâţa în sac”, primul ministru să apară în fata naţiunii şi să ne asigure că printr-o altă O.U. situaţia va fi rezolvată, iar celor peste două milioane de pensionari cărora li s-a aplicat eronat procentul de 5,5%, pentru CASS, îşi vor recupera banii reţinuţi ilegal, ne-a trimis-o taman pe doamna învăţătoare Boghicevici, devenită pe baza carnetului de partid ministrul muncii. Deşi din C.V-ul prezentat reiese că domnia sa are o “straiţa plină de masterate”, iată ce explicaţia puerilă ne-a dat: “ În acest moment nu există nici un temei legal pentru a restituii sumele încasate până acum”. Aşa că, lumea dezorientată a început să ia cu „asalt” tribunalele şi casele judeţene de pensii, în timp ce guvernanţii ne vorbesc liniştiţi despre reforma statului.
Şi uite aşa, după ce peste două milioane de oameni, muncitori super şi pluri calificaţi, profesori cu grade didactice şi masterate, medici, ingineri şi economişti de înaltă clasă şi-au luat „lumea în cap”, părăsindu-şi “Cerul şi pământul de acasă” – vorba unui scriitor albaiulian – şi ajungând salahori licenţiaţi în Europa, iar unii “cerşetori din poartă-n poartă” prin străinătate, ne-au pus gând rău şi nouă pensionarilor. Prin şocurile psihologice pe care ni le dau mereu au reuşit “performanţa” ca unii să nu reziste iar acum să-i privească de sus, din ceruri.
Una din predictiile corecte pe care au făcut-o şi care a devenit realitate, pe baza unei strategii prealabile, a fost următoarea: “Scăderea numărului de pensionari prin ieşirea naturală din sistem”. Pentru aceasta au întreprins următoarele măsuri: Închiderea unui număr mare de spitale; tentativa de distrugere a SMURD-ului; plecarea medicilor în străinătate; scumpirea medicamentelor; lipsa medicamentelor de strictă necesitate pentru bolnavii de cancer; îngheţarea pensiilor; creşterea tv-aului la 24%; scumpirea gazului şi a KW-ului etc.
Pentru mulţi dintre noi, cel mai dureros lucru nu este faptul că ne-au luat ilegal din pensie, din propietatea obţinută după 45 ani de muncă în cazul meu, ci că ne-au călcat demnitatea în picioare, fără pic de neruşinare, prin abuzurile pe care le fac sfidând legea şi privindu-ne de sus.
Până la noi evenimente să spunem spre auzul tuturor: “Deşteaptă-te române“!

Prof. pensionar Eugen URSU

1 Comment

  • DA .UN ARTICOL FOARTE BUN, DAR CARE ESTE CITIT DE NOI, DE AMARATI, BATJOCORITI ,UMILITI DE PENSIONARI, CA CEI DE LA PUTERE, PDL-UDMR-UNPR-MINORITATI, BLINDATE CU SETRVICIILE SECRETE, SI DE PAZA ,RAD DE NOI.NICI UN POLITICIAN(ZIS)NU A FOST IN STARE, NU A AVUT DEMNITATE, OMENIA, ENPATIA FATA DE CEI FURATI(PENSIONARI)CA SA SPUNA LA TV IN FATA CA A FOST UN FURT CALIFICAT PORNIT DE LA BASESCU SI SLUGILE LUI .AVEA TINP 14 LUNI CEL PUTIN AVEA CONSTINTA CURATA, CA DACA JURI PE BIBLIE, CONSTITUTIE, NICI ASTA NU O FACI, INSEAMNA CA EI SE JURA DE FORMA SI BAT JOC SI DE POPORUL CARE CREDE CA ASTIA SUNT OAMENI CU FRICA DE LEGI, SI DE DUMNEZEU.NU SE POATE CA CEI DE LA ACTUALA PUTERE CONSTITUIT DUPA FRAUDA , CHIPUL SI ASEMANAREA LUI BASESCU SA BATA JOC DE MILIOANE DE PENSIONARI CARE UNI, AU MAI MULTA VECHIME,IN SCOLI SI MUNCA CINSTITA CA ANI CELOR CARE CONDUC MINISTERE FARA PREGATIREA NECESARA.ESTE O TREGEDIE SA TRAIESTI UMILIT BATJOCORIT IN TARA LUI BASESCU SI CONPANIA.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com