Peste 200 de artişti din 7 ţări vor face spectacol între 19-22 iulie la Aiud

16 iulie 2012 18:390 comments

În perioada 19-22 iulie 2012, Aiudul va fi gazda celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor, eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local Aiud, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.
Peste 200 de solişti, dansatori şi instrumentişti, din 7 ţări vor susţine spectacole în fiecare zi a festivalului ce va avea loc în Piaţa Dr. Constantin Hagea din Aiud, în intervalul orar 20:00 – 23:00.
De joi până duminică, cei care vor dori să ia parte la un spectacol inedit sunt aşteptaţi la Aiud, în fiecare seară, pentru a urmări programele artistice pregătite de Germania, Bosnia, Estonia, Serbia, Grecia şi Turcia, dar şi recitalurile ce vor fi susţinute de ansamblurile româneşti „Doina Aiudului”, „Dor de Sat” din Dumbrava, „Flori Remeţene” din Remetea Mare şi „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca.
Dacă prima ediţie a festivalului, din luna iulie a anului trecut, s-a bucurat de un succes ce a întrecut toate aşteptările organizatorilor, autorităţile locale se aşteaptă ca ediţia din 2012 a Festivalului Internaţional de Folclor să fie cel puţin la fel de apreciată de către public. La fel ca anul trecut, duminică, 22 iulie, va avea loc şi o paradă a portului popular, festivalul urmând să se încheie cu o gală a tuturor ansamblurilor participante, moment în care artiştii îşi vor prezenta cele mai bune dansuri, şi cu un foc de artificii.
„Organizarea unui eveniment de o asemenea amploare nu este uşoară, din niciun punct de vedere. Totuşi, pentru că prima ediţie a festivalului internaţional de folclor, care a avut loc în 2011, a fost extraordinar de bine primită, iar aiudenii au cerut perpetuarea acestei tradiţii, am decis să organizăm o a doua ediţie în anul acesta. Mulţumită şi parteneriatului cu Consiliul Judeţean Alba, din 19 până în 22 iulie, în Aiud, vor evolua ansambluri artistice din 7 ţări, incluzând România. Îi invit pe această cale, la Festivalul Internaţional de Folclor, pe toţi cei care vor să asiste la un spectacol original, în care diferitele culturi din Europa se vor reuni spre, sperăm noi, admiraţia şi bucuria tuturor celor prezenţi”, a declarat Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com